iPhone 4/4S hátlapi kamera csere
8.990,- Ft

Az iPhone 4S hátlapi kamerája 8 megapixeles, iSight technológián alapszik, 1080p-s felbontásban HD videofelvételekre alkalmas, automatikus élességállítás, fókuszállítás koppintással és arcészlelés állóképeken funkcióval rendelkezik. Emellett támogatásként egy LED-es vaku segít a sötétebb képek/videók elkészítésében. Az iPhone 4 hátlapi kamerája ezzel szemben csak 5 megapixles, és 720p-s felbontásban készíthetünk vele videókat.

A cserélendő iPhone 4/4S hátlapi kamera

Az iPhone 4/4S kamerájának leggyakrabban előforduló hibajelenségei lehetnek: a kamera applikáció elindítása után a kép sötét marad, nem nyílik a blende fényképezésnél, a készülék homályos képet készít, egyáltalán nem készül kép az elsütő gomb megnyomása után. A 4/4S kamerájánál érdemes minden esetben a szoftveres utat megpróbálni a csere előtt, mert könnyen lehet, hogy a fent felsorolt hibalehetőségek egy újraszoftverezéssel vagy hard reset-el orvosolhatóak. Amennyiben a szoftverezés nem segít, a következők lehetnek az iPhone 4/4S hátlapi kamerájának a hibaforrásai: beázás következtében károsodott a kamera, a hátlapi kamera flex csatlakozója lelazult, a kamera fizikális sérülést szenvedett, a kamera IC hibás. Ezekben az esetekben a hátlapi kamera cseréje szükséges ami egy 10 perces művelet.iphone 4 hátlapi kam

A szerelés menete

Az iPhone 4/4S hátlapi kamerájának cseréjéhez először is ki kell csavarnunk a dock csatlakozó melletti két biztonsági csavart, majd le kell pattintanunk a hátlapot. Ezek után kiszereljük az akkumulátort, így már hozzá is férünk a hátlapi kamerához. Még mielőtt a kamerát kiszerelnénk ki kell vennünk a LED-es vakun található műanyag gyűrűt, mert ezt könnyen megsérthetjük. Ezután 4 csavar eltávolításával elérhetővé válik a hátlapi kamera alaplaphoz csatlakozó felx kábele valamint a kamera modulja is.iphone 4 kamerák

Pro tipp

  • A kamera védőlencséje és az objektív közé kosz, szennyeződés kerülhet, aminek következtében az elkészített képek/videók minősége drasztikusan csökken.Érdemes tehát egy alapos tisztítással kezdeni csere előtt.
  • A kamerát védő lencse használat során karcolódhat, ez is ronthat a képek/videók színvonalán, ezt is érdemes ellenőrizni csere előtt.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10