iPhone 4/4S töltő IC javítás
19.990,- Ft

Az iPhone 4/4S töltő IC-je az alaplapon elhelyezett integrált áramkörök csoportjába tartozik, és azért felel, hogy a készülék tölthető legyen, valamint a számítógép felismerje a telefont. Beázott iPhone 4/4S esetében tipikusan előforduló rendellenség, de mechanikai károsodás következtében is funkcióját vesztheti.

A cserélendő iPhone 4/4S töltő IC

Az iPhone 4/4S töltő IC meghibásodására gyanakodhatunk abban az esetben, amikor a készüléket hálózat töltőre dugjuk, a kijelzőn megjelenik a töltést jelző ikon, valójában azonban nem vesz fel töltést az iPhone. Ugyancsak ennek az integrált áramkörnek a diszfunkciójára utal, ha a hálózati töltőre helyezés után egyáltalán nem történik semmi, tehát a készülék nem tölt. A töltő IC hibája továbbá, ha adatkommunikáció során a számítógép azonosítatlan USB eszközként ismeri fel az iPhone-t, vagy egyáltalán nem is azonosítja. Ennek a hibaforrásnak köze lehet a dock csatlakozóhoz is, így érdemes azt is ellenőrizni a töltő IC cseréje előtt. Ha a dock csatlakozó megfelelően működik, akkor nincs más megoldás, mint az töltést vezérlő integrált áramkör cseréje. Az iPhone 4/4S töltő IC-jének cseréje 2 -3 órás szervizelést igényel.iphone 4 töltő IC

Szerelés menete

Az iPhone 4/4S töltő IC javítása alaplapi szervizelést igénylő művelet, melyhez az iPhone alaplapi panelját el kell távolítani a készülékből. Már ez a művelet olyan horderejű, hogy csak profiknak ajánlott. Ha a panel már kint van a házból, és szerelhető, állapotba hoztuk, akkor egy alaplap rögzítő eszközzel lefixáljuk, majd addig melegítjük, amíg egy panelen történő finom metszéssel el tudjuk távolítani a tönkrement töltés vezérlő IC-t.iphone 4s panel

 

FIGYELEM! Az iPhone 4/4S töltő IC cseréjét csak abban az esetben végezzük el, ha az ügyfél megérti, hogy szerelés közben olyan rejtett hibák is előjöhetnek, amiknek a javítása csak alaplap cserével lehetséges.

Pro tipp

  • A töltő IC cseréje előtt minden esetben érdemes ellenőrizni, hogy a dock csatlakozó megfelelően működik-e, mert az alaplapi javítások sokkal nagyobb kockázatot rejtenek magukban, mint egy "sima" dock csatlakozó csere.
  • A töltő IC cseréje különös szakértelmet igénylő alaplapi javítás, semmiképp nem ajánlott otthon nekiállni.
  • Szerviznehézségi szint: 12/10