iPhone 4/4S touch IC javítás
19.990,- Ft

Az iPhone 4/4S touch IC egy alaplap szerelt integrált áramkör, ami azért felel, hogy a készülék kijelzője reagáljon az érintésre. Sok esetben fordul elő, hogy a 4/4S kijelzője a csere után egyes pontokon vagy egyáltalán nem reagál az érintésre. Ebben az esetben nem az érintőképernyő vagy az LCD a hibás, hanem a touch IC szorul cserére.

A cserélendő iPhone 4/4S touch IC

Az iPhone 4/4S touch IC-je, ahogy a többi integrált áramkör is, az alaplapon van elhelyezve, így az egyik legnagyobb ellensége a nedvesség. Amennyiben a nedvesség bejut az iPhone alaplapi paneljére, ott oxidációs folyamatokat generál, ami egészen addig tart, amíg el nem éri azokat a részeket, amelyekkel már nem tud reakcióba lépni. A rozsdásodás miatt, gyakran fordul elő, hogy a touch IC is meghibásodik. A másik leggyakoribb hibaforrás a mechanikai sérülés, mert az alaplapi panel igencsak érzékeny az ütődésekre, sérülésekre. Az iPhone 4/4S touch IC-je egy üvegházas integrált áramkör, ami külön, ragasztóval be is van öntve, így a cseréje előtt minden esetben konzultálunk a készülék tulajdonosával a javítás közben esetlegesen fellépő komplikációkról. Amennyiben az alaplapon van a hiba, úgy csak a teljes panel cseréjével orvosolható, nem elég a touch IC-t javítani. Az iPhone 4/4S touch IC cseréje 2-3 óra alatt tudható le és a sérüléstől függően elképzelhető, hogy más elemi alkatrészek is cserére szorulnak.iphone 4s panel

Szerelés menete

A touch integrált áramkör cseréje az alaplap kiszerelésével kezdődik, ami már önmagában egy összetett szervizelés művelet. Miután az alaplap eltávolításra került, egy erre a célra kialakított speciális rögzítő eszköz segítségével fixen tartjuk. A touch IC-t csak abban az esetben tudjuk leszerelni, ha egy bizonyos hőfokra hevítjük az alaplapot, és akkor is csak egy óvatos metszés útján távolítható el. Az alaplapi panel megtisztítása után az új iPhone 4/4S touch IC-t a kivett áramkör helyére tudjuk illeszteni.

Pro tipp

  • A touch IC cseréje előtt mindenkép érdemes egy szakértő szervizzel konzultálni és átvenni, hogy ezzel a beavatkozással mik azok a hibaforrások, amik esetlegesen a javítás során felléphetnék.
  • Szerviznehézségi szint: 15/10