iPhone 4/4S Wi-Fi (Bluetooth) IC javítás
19.990,- Ft

Az iPhone 4/4S Wi-Fi (Bluetooth) IC az alaplapra szerelt integrált áramkörök közül azért felel, hogy a telefon kapcsolódni tudjon, illetve megtalálja a Wi-Fi hálózatokat, valamint bluetooth összeköttetést tudjon biztosítani más készülékekkel. Az iPhone 4/4S esetében egy konstrukciós hiba okán sajnos elég sokszor szürkül ki a Wi-Fi bekapcsolását engedélyező funkció, ami a Wi-Fi (Bluetooth) IC hibájára is utalhat.

A cserélendő iPhone 4/4S Wi-Fi (Bluetooth) IC

Ha csak gyenge a térerő, az iPhone 4/4S Wi-FI (Bluetooth) IC cseréje előtt érdemes egy pillantást vetni a Wi-Fi antennára is, különösen akkor, ha nem beázott készülék esetében jelentkezik ez a hiba. Ázott telefonoknál - ahol az alaplap nedvességgel érintkezett - különösen gyakran fordul elő a Wi-Fi (Bluetooth) IC meghibásodása, mert a nedvesség gyors oxidációs folyamatokat indít el az alaplapi panelen, ami érintheti ezt az áramkört is. Az alaplap réteges kialakítása és érzékeny szerkezete miatt leejtés következtében sem kizárt ennek az IC-nek a károsodása. Az iPhone 4/4S Wi-Fi (Bluetooth) IC meghibásodását újraforrasztás vagy csere útján lehet orvosolni. A javítási módokat tekintve a Wi-Fi IC esetében háromféle típust tartunk számon. Az első az, hogy az IC-t újraforrasztjuk (9.990 Ft), ekkor az alaplapra felülő lábakat forrasztjuk újra, melynek időtartama kb. 20-30 percet vesz igénybe, tehát ez a legkönnyebb és legegyszerűbb módszer. Amennyiben ez nem oldja meg a Wi-Fi (Bluetooth) problémákat, akkor kerül sor az egész IC cseréje (18.990 Ft), ez már egy összetettebb, bonyolultabb feladat, 1,5-2 órát is eltarthat. Ha ez sem működik, akkor utolsó lehetőségként az alaplap csere jöhet szóba, ami a legbiztosabb, és egyben a legdrágább javítási mód, mert ilyenkor egy teljesen új belső szerkezetet kap az iPhone.iphone 4s wifi IC

A szerelés menete

Újraforrasztás: Az alaplap eltávolítása után, a wifi IC-t adott hőmérsékletre melegítjük, hogy a lábai újraforradjanak a panelon. Az a fajta javítás sok esetben, nem egy hosszú távú megoldás.

Wi-Fi (Bluetooth) IC cseréje: alaplapi javítás, és mint ilyen az alaplap eltávolítása szükséges hozzá Amint az alaplap házon kívül van, megfelelő rögzítés mellett felhevítjük, majd egy metszés után elválasztjuk a hibás IC-t az alaplapi paneltől.iphone 4s panel

Pro tipp

  • Az iPhone 4/4S Wi-Fi (Bluetooth) IC cseréje előtt érdemes a Wi-Fi antennát ellenőrizni, mert annak a cseréje nagyban egyszerűbb és kevésbé költséges javítási művelet.
  • Szerviznehézségi szintek:Újraforrasztás: 8/10 Wi-Fi (Bluethooth) | IC csere: 12/10