iPhone 5 alaplap csere
50.000,- Ft

Amikor semmilyen alkatrész cserével, vagy alaplapi javítással nem lehet rendbe hozni az iPhone 5-öt, akkor alaplap cserével tudjuk orvosolni a problémát. Leejtés következtében, ha az iPhone 5 paneljén belül a 12 réteg valamelyikén van a hiba, akkor mindenképp cserélni kell. Sokszor a beázott készülékeket is csak panelcserével lehet javítani, mert súlyosan mértékben oxidálódott a panel, vagy a zárlat teljesen tönkretette az áramköröket.

A cserélendő iPhone 5 alaplap

Az iPhone 5 esetében korából adódóan egyre több alaplapi meghibásodás válik ismerté előttünk, melyek néhány esetben alaplapi javítással még orvosolhatóak. iPhone 5 készüléknél ilyen például a töltés vezérlő IC meghibásodása, melyet a rossz minőségű utángyártott töltők okozhatnak. Ugyan ezt a problémát lehet orvosolni a töltő IC-nek a cseréjével, de nem minden esetben oldja meg a problémát. Ilyenkor csak az alaplap kicserélése a végső megoldás. Szintén iPhone 5-re jellemző és panelcseréhez vezető hiba, ha a telefon baseband-je megy tönkre.

 

A beépített iPhone 5 alaplapot a perifériák tesztelése miatt aktiváljuk be. A készülék új IMEI és Serial számmal fog rendelkezni, aminek semmi köze nem lesz már a régi alaplaphoz, így azonosítás céljából érdemes ezeket feljegyezni valahová. Az alaplapi panel cseréjével az összes adat elveszik a készülékből, tehát előzetesen érdemes egy biztonsági mentést csinálni, amennyiben ez lehetséges.

 

Megjegyzés1: Az aktuálisan beszerelhető iPhone 5 alaplapokról érdeklődjön kollégáinknál telefonon: +36 70 363 8207, e-mailben: info@iphoneszervizbuda.hu vagy személyesen szervizünkben.

Megjegyzés2: A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

A szervizelés menete

Az iPhone 5 alaplap cseréje a Pentalobe csavarok eltávolítása után a kijelző home gomb felöli felnyitásával kezdődik. Amint az LCD-t teljes egészében különválasztottuk a háztól, az akkumulátor kiszerelése következik a folyamatban. Az alaplaphoz tartozó rögzítő fém lemezek és a panelhez csatlakoztatott szalagkábelek eltávolítása, szétkapcsolása következik, majd a SIM kártyát és a tartóját is ki kell vennünk. Amint az összes tartó csavart kicsavartuk és a szalagkábeleket lecsatlakoztattuk, a panel a fenti oldalánál fogva kivehetővé válik a házból. Az iPhone 5 alaplap a hátlapi kamerával együtt emelhető ki, így azt még le kell szerelni róla, mielőtt kicseréljük.

Pro tipp

  • Az iPhone 5 alaplap rendkívül érzékeny, így csak magas fokú szakértelemmel álljunk neki otthon a cserének.
  • Fokozottan figyelni kell az ESD védelemre, nehogy kisűljön az alaplap szerelés közben
  • Szerviznehézségi szint: 7/10