iPhone 5 hátlapi kamera csere
9.990,- Ft

Az iPhone 5 készülék egy 8 Megapixeles, led vakus kamerával van felszerelve. Amikor az iPhone 5 piacra került rögtön zúgolódás tört ki az első felhasználók között, mert erős fény (nap, autó fényszóró, fényhíd stb.) felé fotózva lilás árnyalat lesz a domináns a készített képen. A vita a jelenségről - melynek fotós nyelven "lens flare" a neve - a mai napig tart, de időközben már hivatalosan is megerősítették, hogy az iPhone 5 hátlapi kamerája nem hibás az instagram-os effektért.

A cserélendő iPhone 5 hátlapi kamera

Hiba jellemzők: az iPhone 5 homályos képet készít, nem tud fókuszálni, vagy apró fekete folt, beégés van a készített képen. Apró kicsi foltok lehetnek azért is a képen, mert a kamera előtt lévő lencse koszos, vagy belülről poros. Először érdemes megtakarítani, ha utána sem múlik a folt, akkor az optikában van a hiba, és cserélni kell. Ha nem nyílik, ki a blende a fényképezésnél első körben egy szoftver visszatöltést kell megpróbálni, mert a hiba lehet szoftveres is. Ha ez nem segít, meg kell vizsgálni mind az előlapi, mind a hátlapi kamerát mivel ezek együttesen produkálhátják a hibát. Könnyen meglehet, hogy az iPhone 5 előlapi kamera hibájából nem működik a hátlapi, illetve fordítva is.

Kamera cseréjénél nagyon fontos hogy milyen alkatrészből dolgozunk, ugyanis létezik a piacon rengetek utángyártott alkatrész ami ugyan az iPhone 5-ös készülékhez való, de sokkal gyengébb képminőséget tud mint az eredeti.iphnoe 5 hátlapi kamera

A szervizelés menete

A hátlapi kamera közvetlenül az alaplap hátuljához csatlakozik. Cseréjéhez ki kell venni a panelt a házból, utána két csavarral lecsavarozható róla.  Csere idő 25 perc.iphone 5 kamera

Pro Tipp:

  • A kép minőségének bármilyen romlása, nem feltétlenül egyezik meg az iPhone 5 hátlapi kamera hibájával, lehetséges, hogy elég a lencse előtti üveget alaposan megtisztítani.
  • A tökéletes fotók elkészítéséhez érdemes egy kicsit olvasgatni a neten ahol remek ötleteket találunk arról, hogyan fotózzunk a leghatékonyabban az iPhone 5-ösünkel.
  • Szerviznehézségi szint 7/10