iPhone 5 kijelző csere
19.990,- Ft

2012-ben az Apple meglehetősen visszafogottan tálalta az új generációs iPhone 5-ös kijelzőjének fejlődési szintjét, pedig a korabeli összehasonlító tesztek sok tekintetben a legjobbnak találták a piacon fellelhető okostelefonok között.

A cserélendő iPhone 5 kijelző

Ha leejtés következtében összetört az üveg, vagy nincs kijelzés, az iPhone 5 kijelző cseréje lehet a megoldás. A kijelző két részből áll az érintő üvegből, illetve az LCD-ből, ami ezen a készüléken egyben cserélhető csak, mivel gyárilag össze van ragasztva. Előfordulhat, hogy az üveg nem törik össze, csak az LCD része megy tönkre a kijelzőnek, ilyenkor mindkettőt cserélni kell. Az iPhone 5-nél gyakran felmerül a kérdés, hogy gyári vagy utángyártott az alkatrész amit kicserélünk? Fontos tudni, hogy új gyári alkatrészt nem lehet kapni, csak utángyártottat. Több helyen lehet olyan kijelzőt kapni, aminek az LCD-része gyári, az üveg része pedig utángyártott. Ez úgy lehetséges, hogy leválasztják a törött üveget az iPhone 5 kijelzőről és raknak rá egy utángyártott érintőt. Többnyire ezek elég jó minőségűek, mivel gyári LCD-vel vannak szerelve, tehát a képe ugyanolyan marad (ellenben a legtöbb rossz minőségű utángyártottal ahol jóval fakóbb és gyengébb minőségű a kép). Az utángyártott kijelzőket nagyon széles ár intervallumban lehet kapni, az olcsóknak a minősége is olyan.

Sokan hoznak magukkal iPhone 5 kijelzőt, amit valahonnan rendeltek olcsón, hogy arra szeretnék lecserélni a töröttet. Az esetek többségében már a szállítást sem éli túl a kijelző, és hiába szereljük be, nem működik vele a készülék, vagy ha éppen működik, akkor is csak ideig, óráig. Éppen ezért nem szívesen vállalunk ilyen munkákat. Teljesen gyári kijelzőhöz csak úgy lehet hozzájutni, ha egy eredeti készülékből bontjuk le. Van amikor szokott ilyen alkatrészünk lenni de, előre nem tudjuk garantálni a folyamatos készletet.

Az általunk használt félig gyári kijelzők többszörös teszten mennek át, mielőtt az ügyfél készülékébe kerülnek. Minőségük kifogástalan, a gyárival megegyező, melyekre fél év garanciát vállalunk. Az iPhone 5 kijelző cseréje kb. 25-30 percet vesz igénybe.iphone 5 kijelző

Szerelés menete

A két zárócsavar eltávolítása után, egy speciális, erre a célra kialakított vákumos szerszámmal a törött iPhone 5 kijelzőt kiemeljük a házból. A kijelzőre fel van szerelve a home gomb, az előlapi kamera, fényérzékelő és a beszéd hangszóró. Ezeket az alkatrészeket át kell szerelni az új kijelzőre, utána lehet összerakni a készüléket. Az alkatrészek szerelésénél különös figyelmet fordítunk arra, hogy az előlapi kamera valóban középre kerüljön az új kijelzőn, illetve a fényérzékelő megfelelően működjön. A készüléket minden esetben csak tesztelés után adjuk ki az ügyfélnek.iphone 5 kijelz

Pro tipp

  • Kerüljük a bizonytalan távol-keleti forrásból beszerezhető olcsó iPhone 5 kijelzőket.
  • A "teljesen gyári" kijelző mítoszát fenntartásokkal kezeljük.
  • Saját kézzel csak akkor álljunk neki kijelzőt cserélni, ha van közép szintű iPhone szervizelési tapasztalatunk.
  • Szerviznehézségi faktor: 5/10