iPhone 5 kijelző keret csere
6.000,- Ft

Manapság egyre többen tapasztalják, hogy iPhone 5 készülékeik kijelzője eláll a készülék házától. Néhányan saját kezűleg próbálják megoldani a problémát és megkísérlik visszanyomni a kijelzőt a készülékházba. Ezt azonban semmiképp sem javasoljuk. Amennyiben ilyen jellegű hibát tapasztal készülékén, valószínűleg az iPhone 5 kijelző keretének javítása, illetve cseréje a megoldás.

A cserélendő iPhone 5 kijelző keret

Az iPhone 5 kijelző keret cseréjére általában akkor van szükség, ha a telefon valamilyen mechanikai behatás következtében kisebb deformálódást szenvedett el, aminek köszönhetően a fémházra erősített keret, mely a kijelző rögzítéséért felelős ráfeszül a deformálódott házra. Ilyenkor jobb esetben az történik, hogy a ragasztó és a rögzítő fogak elengedik az i5 kijelzőjét és az eláll a készülékháztól. Rosszabb esetben az ilyen jellegű meghibásodás akár a telefon kijelzőjének repedéséhez, töréséhez is vezethet.

Különösen az 5-ös modellre jellemző, hogy az idővel elöregedett akkumulátorok felpúposodnak és belülről kezdik nyomni a telefon alkatrészeit, hátlapját és kijelzőjét. Ez különösen veszélyes, hiszen ha az akkumulátort nem cseréljük időben, akár a többi alkatrész, többek közt az iPhone 5 kijelző keretének meghibásodásához vezethet.

 

iPhone 5 kijelző eltávolítása

A szerelés menete

A kijelző keret cseréje azzal kezdődik, hogy a biztonsági csavarok kicsavarozását követően eltávolítjuk a telefon kijelzőjét a fémháztól. A kijelzőre felszerelt home gombot, előlapi kamerát, fényérzékelőt és beszédhangszórót is eltávolítjuk, majd az LCD shield lapját is leszereljük a megjelenítő felületéről.

Ezek után levehetővé válik az iPhone 5 kijelző kerete. Az alkatrész laminálását követően újfent rögzítjük azt a készülék fémházán és a kijelzőt minden korábban eltávolított alkatrésszel együtt visszaszereljük a keretbe. A folyamat megközelítőleg 1-2 órát vesz igénybe.

Pro tipp

Amennyiben az iPhone 5 kijelzője nem megfelelő pozícióban helyezkedik a készülékre, érdemes azonnal szervizünkbe hozni a készüléket.

  • Szerelésnehézségi szint: 7/10