iPhone 5C javítás

iPhone 5C kijelző csere
iPhone 5C kijelző csere

Az iPhone 5C egyik legérzékenyebb felülete a kijelző. Akár az LCD, akár az érintőüveg sérül, az egész kijelzőt cserélni kell. Egy leejtés elegendő lehet ahhoz, hogy betörjön az üveg, vagy egy nagyobb ütés következtében sérüljön az LCD. Ilyen esetekben ki kell cserélni a kijelzőt, mely 20-25 percet vesz igénybe, ha nincs egyéb komplikáció. A kijelzőcserét a helyszínen meg is lehet várni.

iPhone 5C alaplap csere
iPhone 5C alaplap csere

iPhone 5C alaplap cserét a készülék tulajdonásval történő egyeztetés után végzünk, akkor, ha semmilyen más formában nem hozható rendbe a telefon. A beépítendő iPhone 5C alaplapi panel gyárilag független, 0 perces, csak a perifériák tesztelése miatt kerül aktiválásra. Az aktuálisan beszerelhető készletről kérjük érdeklődjön munkatársainknál...

iPhone 5C akkumlátor csere
iPhone 5C akkumlátor csere

Akkumulátor csere szükséges, ha az iPhone 5C töltőkábel segítségével bekapcsol, majd annak lecsatlakoztatásakor a telefon kikapcsol, vagy ha nagyon gyorsan merül, illetve ha 10 - 30% közti töltést vesz csak fel. A csere időtartama kb 30 perc.

iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábel csere
iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábel csere

Az iPhone 5C dock csatlakozója beázás következtében oxidossá válik, és nem tud csatlakozást létrehozni az aljzat és a kábel közt. Ütődés hatására akár a csatlakozó széle eldeformálódhat vagy betörhet. Ezen a kábelen továbbá megtalálható a GSM antenna, a fülhallgató aljzat, illetve a home gomb elektronikája és ezen összetevők bármelyikének meghibásodása esetén célszerű cserélni. Cseréjének időtartama nagyjából 30 - 35 perc.

iPhone 5C bekacsológomb csere
iPhone 5C bekacsológomb csere

Az iPhone 5C bekapcsológomb meghibásodása esetén nem tudjuk lezárni a készüléket, gyakran azt érezni nyomáskor, mint ha be lenne esve a lezáró gomb. Ilyenkor a bekapcsológomb szalagkábelt kell kicserélni, melyen ezen kívül megtalálaható a némító és az oldalsó hangerőszabályozó gombok elektronikája is. Ha ezek közül a gombok közül bármelyik meghibásodna, szintén ezt a szalagkábelt szükséges kicserélni. Az iPhone 5C bekapcsológomb flex cseréje kb 45 percet vesz igénybe, akár meg is várható a szervizünkben.

iPhone 5C hátlapi kamera csere
iPhone 5C hátlapi kamera csere

Ha a készülék homályos képet készít, fekete foltok vannak a készített képen, vagy nem nyílik ki a blende a fényképezésnél, és ezen a szoftverezés sem segít, akkor az iPhone 5C hátlapi kameráját kell cserélni. Ilyenkor előfordulhat, hogy az iPhone 5C előlapi kamerája sem reagál. Csere idő 15-20 perc.

iPhone 5C előlapi kamera szalagkábel csere
iPhone 5C előlapi kamera szalagkábel csere

Az iPhone 5C előlapi kamerájának hibajellemzői, hogy homályos képet készít, vagy nem nyílik ki a blende a fényképezésnél, és ezen a szoftverezés sem segít. Előfordulhat hogy a hátlapi kamera sem működik hibás előlapi kamera esetén. Ugyanez a flex kábel felelős a közelség és fényérzékelős hibákért is. Ha telefonsáláskor nem zárja le a képernyőt a telefon, vagy autómatikusan nem akarja állítania a fényerőt akkor is az előlapi kamera flex kábelét kell cserélni. Csere idő max 15 perc.

iPhone 5C beszéd hangszóró csere
iPhone 5C beszéd hangszóró csere

Az iPhone 5C beszéd hangszórója szolgáltatja a telefonálás közbeni hangot. A beszéd hangszóró cseréje akkor lehet aktuális, ha telefonálás közben recseg a vonal, halkan, vagy egyáltalán nem halljuk a vonal túlsó végén lévő beszélgetőpartnerünket. Az iPhone 5C beszéd hangszóró cseréje 25-30 perces művelet.

iPhone 5C csengő hangszóró csere
iPhone 5C csengő hangszóró csere

Az iPhone 5C csengő hangszórója szolgáltatja a készülék minden külső hangját és felelős azért, hogy zenelejátszáskor tisztán szóljon a készülék, kihangosításkor halljuk a vonal másik végén lévő beszélgetőpartnerünket, valamint az értesítési hangokat is halljuk.

iPhone 5C függetlenítés
iPhone 5C függetlenítés

Magyarországon a Vodafone és a T-Mobile-nál vásárolt nem gyári független telefonokat nem áll módunkban függetleníteni.

iPhone 5C hátlap csere
iPhone 5C hátlap csere

Az iPhone 5C egy napon jelent meg az iPhone 5S-el. A legszembetűnőbb különbség a testvérmodellek között az a hátlap, ami az 5C-nél egy több színben pompázó műanyag héj, míg az 5S-nél alumínium, üveg felső és alsó résszel.

iPhone 5C kijelző keret csere
iPhone 5C kijelző keret csere

Az alkatrész újralaminálására akkor van szükség, ha a készüléket olyan jellegű mechanikai behatás éri, hogy a keret megsérülés és veszélyezteti a kijelző épségét. Továbbá, előfordulhatnak olyan esetek, hogy az iPhone 5c kijelző kerete az évek során elöregedett ragasztó miatt elengedi a telefon megjelenítőjét. Az alkatrész javítása megközelítőleg 1-2 órát vesz igénybe.