iPhone 5C akkumlátor csere
9.990,- Ft

Az iPhone 5C akkumulátora egy szerelés nélkül nem eltávolítható Li-Po 1510 mAh képességekkel bíró erőforrás, melynek a hivatalos specifikációk alapján 10 órás beszélgetési időt (3G-n belül) és 250 óra készenléti időt kellene kibírnia. Ugyancsak beszédes adat, hogy hivatalosan 3G használata mellet 8 órát netezhetünk. Mint minden akkumulátorokra vonatkozó gyári adat, ezek is hamar megdőlnek, ha valaki elkezdi használni az iPhone 5C-t.

A cserélendő iPhone 5C akkumulátor

Az iPhone 5C akkumlátor cseréjéhez több ok is vezethet, melyeket egyszerűen fel tudunk tárni: először is csatlakoztassuk az iPhone-t egy számítógéphez, és ha minden funkció működik, amíg a telefon csatlakoztatva van, de a készülék azonnal kikapcsol a kábelt kihúzásával, akkor nagy valószínűséggel az iPhone 5C akkumulátora a hiba forrása. Ugyancsak a rossz akkumulátorra utaló jelek, ha többször kell töltenünk a telefont, mint a megszokott (akár napjában többször) vagy töltőre tesszük az iPhone5C-t de a készülék nem reagál egyáltalán. Az is intő jel lehet az akkumulátor cseréjére, ha a telefon csak 10-30% közötti töltést vesz fel. Az iPhone 5C akkumulátor cseréje 10 perc szereléssel megoldható.iphone 5c akku

A szerelés menete

A szerelés a két lighning csatlakozó mellett elhelyezkedő 3.8 mm-es csavar eltávolításával kezdődik. Ezek után a kijelző home gomb felőli 90 fokos megemelése következik. A kijelzőt egészen addig 90 fokos szögben tartjuk, amíg el nem távolítottuk az összes hozzá csatlakozó flex kábelt. Amint ezzel megvagyunk, eltávolítjuk a fém akkumulátor csatlakozó konzolt. Ezek után óvatosan elvágjuk az akkumulátort rögzítő ragasztó szalagot, majd körbehúzzuk a végénél fogva az akkumulátor körül. Amint ezzel megvagyunk egy speciális eszközzel eltávolítható az iPhone 5C akkumulátora.iphone 5 akku szétszedés

Pro-tipp

Az iPhone 5C akkumulátorának készenléti ideje és élettartalma meghosszabbítható. A Facebook oldalunkon szereplő tippek segítenek eligazodni a folyamatokban.

Mint minden iPhone-hoz az 5c-hez is beszerezhető rendkívül sok olcsó és silány minőségű akkumulátor. Ezek sokszor púposodnak fel, robbannak szét beépítés után, teljesen tönkretéve a telefont.

Szerviznehézségi szint: 6/10