iPhone 5C alaplap csere
50.000,- Ft

Az iPhone 5C alaplap cserére csak akkor van szükség, ha a telefon hibáját egyáltalán nem lehet más alkatrésszel, vagy alaplapi javítással rendbe hozni. Gyakran előforduló alaplap cseréhez vezető folyamat, ha a készülék beázik. A víz (vagy más folyadék) az alaplap felületére jutva az oxidációs folyamatok hatására olyan mértékben károsíthatja, zárlatba hozhatja a panelt, hogy annak javítása lehetetlenné válik.

A cserélendő iPhone 5C alaplap

iPhone 5C alaplap cseréhez általában az vezet, hogy a készüléket mechanikai behatás, nedvesség vagy nem megfelelő kábelek használata miatt károsodás éri. A mechanikai behatás általában leejtést, ütődés jelent, ami a panel vékony rétegein okoz repedéseket, töréseket. Amennyiben nedvesség jut a készülékbe, és ez átszivárog az alaplapra is, akkor az oxidációs folyamatok teszik tönkre a panelt. A beázás mértékétől függően elégséges lehet egy ultrahangos tisztítás is, azonban ha a nedvesség az iPhone 5C alaplapon kémiai és fizikai reakciókba lép a felületi alkatrészekkel, akkor nagy valószínűséggel a panelcsere elkerülhetetlen.

 

iPhone 5C alaplap cserekor a perifériák tesztelése miatt aktivált panelt helyezünk a készülékbe, amely 0 perc üzemidővel rendelkezik. Az új alaplap miatt új Serial és IMEI szám lesz a telefonhoz rendelve, ami teljesen eltér az eredeti paneltől. Az alaplap cserével sajnos nincs lehetőség adatmentésre, így minden addigi adat elveszik az iPhone 5C-ből. Amennyiben lehetséges, érdemes rendszeresen biztonsági mentést készíteni, hogy ha az alaplapi meghibásodásból kifolyólag csere szükséges, adatainkat vissza tudjuk tölteni az új alaplapra.

 

Megjegyzés1: Az aktuálisan beszerelhető iPhone 5C alaplapokról kérjük érdeklődjön telefonon: +36 70 363 8207, e-mailben: vagy személyesen szervizünkben.

Megjegyzés2: A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

A szervizelés menete

Az iPhone 5C alaplap cseréje az alsó lightning csatlakozó melletti csavarok eltávolítása után a kijelző felnyitásával, majd az LCD alaplapi csatlakozójának eltávolításával veszi kezdetét. Ezek után a kijelzőt teljesen eltávolítjuk, majd a következő lépésként az akkumulátort kapcsoljuk le az a panelről, amit a leszorító lemez eltávolításával kezdünk meg. A folyamat közben el kell távolítani a SIM kártyát, és a kártya tartóját is. Ha ezzel megvagyunk, akkor az iPhone 5 alaplaphoz csatlakozó szalagkábelek leválasztása következik. Ezek után 7 csavar kicsavarásával óvatosan magát az alaplapot már ki tudjuk venni a házból.

Pro tipp

  • Az iPhone 5C alaplapja az akkumulátor eltávolítása nélkül is kivehető, de mindenképp oda kell figyelnünk, hogy a szalagkábeleket ne szakítsuk el, amikor kivesszük a panelt a házból.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10