iPhone 5C bekacsológomb csere
9.990,- Ft

Az iPhone 5c bekapcsológombflex kábele (magában foglalja a némító és a hangerő szabályozót is) kontrolálja a legtöbb elsődleges funkcióját az iPhone 5c-nek. Ez a flex kábel a készülék "leghátsó" részében található a legtöbb összetevő alatt. Innen vezet át az iPhone elejére, és tetejére a bekapcsoló gombhoz.

A cserélendő iPhone 5C bekapcsológomb

Amennyiben az iPhone 5C bekapcsoló gombja, a némító csúszkája, vagy a hangerő gombjai rendellenesen működnek, akkor a bekapcsológomb flex kábelét kell cserélni. Ha ezek a funkciók közül csak egy nem működik tökéletesen, azt okozhatja egy meglazult csavar vagy kábel, ezért mielőtt cserélni kezdjük az egészet, érdemes végigböngészni a kapcsolódási pontokat, hátha egy pont meghúzásával, orvosolni lehet a problémát. Amennyiben minden kontakt pont szorosan meg van húzva, érdemes az iPhone 5C bekapcsológomb szalagkábelén apró csavarodásokat, összekuszálódásokat keresni. Egy-egy ilyen csavarodás képes a kábelen belül futó fém huzalokat olyan mértékben megtörni, hogy az iPhone 5C emiatt nem kap áramot. A bekapcsológomb cseréje 30-45 perc alatt teljesíthető azonnali javításnak számít, ami a szervizünkben megvárható.iphone 5c contoll flex

A szerelés menete

A szerelés itt is, mint minden esetben a biztonsági csavarok eltávolításával kezdődik. Ezek után a kijelző eltávolítása következik a korábbiakban leírtak szerint. Ha a kijelzőt sikeresen kivettük, akkor az akkumulátor csatlakozójának eltávolítása következik. Ezután kiszedjük az előlapi kamerát, és így már hozzá tudunk kezdeni az iPhone 5C bekapcsológomb cseréjéhez.iphone 5c kontroll flex

Pro-tipp

  • Mielőtt nekikezdünk az iPhone 5C bekapcsológomb cseréjének, érdemes a flex kábelt és a csatlakozó pontokat tüzetesen átnézni, mert lehet, hogy a gomb cseréje nélkül orvosolható a probléma.
  • Érdemes külföldi fórumokon körbenézni/kérdezni, ha esetlegesen furcsa jelenséget tapasztalunk a bekapcsológombon, mert sok olyan hasznos tanács van a fórumban, ami megelőzheti a cserét.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10