iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábel csere
9.990,- Ft

Az iPhone 5C dock csatlakozója ugyanazon a Lightning technológián alapszik, mint a testvérmodell 5S-é, így az 5C-nél is működnek a kényelmi extrák mint például, hogy mindegy melyik irányból dugjuk be a kábelt a készülék dock csatlakozójába.

A cserélendő iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábel

Az iPhone 5C esetében is igaz, hogy a dock csatlakozó és a hozzá tartozó szalagkábel leggyakrabban nedvesség hatására hibásodik és roncsolódik meg. A csatlakozón keresztül könnyen bejut a telefon házába a folyadék, ahol oxidációs folyamatba kezd száradás közben, így meggátolva, hogy a kábel és az aljzat közötti kapcsolatfelvételt. Ugyancsak gyakori eset, ami előfordul az iPhone 5C dock csatlakozójával, hogy amikor leesik a készülék akkor az aljzat deformálódik vagy súlyosabb ütődésnél betörik, így fizikailag képtelenek leszünk a kábelt a Lightning csatlakozóba helyezni. Mérete miatt az 5C dock csatlakozóját kevésbé gondolnánk eltömődésre hajlamosnak, de a tapasztalat azt mutatja, hogy aki túlnyomó többségben a zsebében hordja a telefonját, annál könnyen előfordulhat, hogy a zsebszösz összegyűlik a dock csatlakozó nyílásánál, és emiatt a csatlakozó működésképtelenné válik, vagy a kábel egy bizonyos szögű csatlakoztatásánál tölt csak az iPhone. A zsebszösz kitisztítása sokszor elégéses ahhoz, hogy az aljzat újra kiválóan működjön.iphone 5c dockcsatlakozó

 

Az iPhone 5C dock csatlakozójához tartozó szalagkábel nem csak a Lightning aljzatért felelős, ugyanezen a szalagkébelen találjuk a GSM antennát, a home gomb elektronikáját és a fülhallgató aljzatot is, így ha ezek közül bármelyik rendellenes meghibásodást produkál a dock csatlakozó szalagkábel cseréje lehet a megoldás. Az iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábelének cseréje 30 - 35 percet vesz igénybe, a javítás szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

Az iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábel cseréje az alsó biztonsági csavarok eltávolítása után a kijelző leszedésével folytatódik. A kijelző teljes lecsatlakoztatása után, le kell vennünk a dock csatlakozó szalagkábelt védő elemet, majd ennek eltávolítása után az akkumulátor kiszedése következik. Ha az akkumulátort is sikeresen kivettük a házból, akkor hozzáférhető lesz a hibás iPhone 5C dock csatlakozó szalagkábel. Amennyiben maga a dock csatlakozó is cserére szorul, úgy szükség van a csengő modul eltávolítására is.iphone 5c szétszedés

Pro-tipp

  • Amennyiben a töltő kábelünk nem illeszkedik 100%-osan vagy csak egy bizonyos ponton tölti telefonunkat, érdemes egy elemlámpával belevilágítani az aljzatba, és megnézni a zsebszösz mértékét. Egy szakszerű kéz által végzett tisztítás csodákra képes.
  • Szerelési nehézség 7/10