iPhone 5C előlapi kamera szalagkábel csere
9.990,- Ft

Az iPhone 5C előlapi FaceTime-kamerája a testvérmodelléhez hasonlóan 1.2 megapixel felbontású fényképek (1280 x 960 képont), és 720p felbontású HD-videófelvételek elkészítésére alkalmas, hátsó megvilágítással rendelkezik, így vaku nincs az előlapi kamerához hozzárendelve.

A cserélendő iPhone 5C előlapi kamera

Az iPhone 5C előlapi kamerájának előforduló hibája, hogy a kész fotó élessége nem optimális, vagy a blende abszolút nem nyílik ki fényképezéshez. Az élesség hiányára és a blende nem megfelelő működésére sajnos a szoftverezés nem nyújt megfelelő megoldást, ilyenkor a csere lehet a gyógyír a problémára. Van olyan eset, amikor az iPhone 5C előlapi kamerájával együtt a hátlapi kamera sem működik. Az előlapi kamera flex kábele felelős továbbá a fényérzékelő szenzorért és a közelség érzékelőért, így ha ezek nem funkcionálnak, akkor is a kábel cseréjére kerül sor. Sajnos meg kell említenünk azt is, hogy fordultak már hozzánk többen, hogy rossz az iPhone 5C előlapi kamerája, és a diagnózis során kiderült, hogy maga a kamera tökéletesen működik, a hiba forrása egy avatatlan kéz összeszereléséből adódik, ugyanis a telefon összerakásánál nem megfelelően lett rögzítve az előlapi kamera, így elmozdult a házban. Az előlapi kamera és a flex kábel cseréje 15 perces szevizelési művelet, ami a helyszínen megvárható.iphone 5c előlapi kamera

Szerelés mente

Az iPhone 5C előlapi kamerájának cseréjéhez a dock csatlakozó melletti két biztonsági csavar eltávolításával kezdjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor a kijelző felhajtása következik. Az iPhone 5C kijelzőjén van a home gomb, a fényérzékelő, a beszédhangszóró ás az előlapi kamera. A kijelző teljes eltávolítása után, a beszédhangszóró kiszerelése következik. Ha ez is megvan, akkor már hozzáférünk az iPhone 5C előlapi kamerájához is. Az összeszerelésnél érdemes még egyszer megemlíteni, hogy nagyon fontos a cserélt kamerát tökéletesen a helyére pozícionálni.iphone 5c előlapi kam

Pro tipp

  • Amennyiben az iPhone 5C előlapi kamera blende-vel nincs semmilyen probléma, csak a képek homályosak, érdemes alaposan megtisztítani, mert a képminőség romlást szennyeződés is okozhatja.
  • Az iPhone 5C előlapi kamerájának hivatalos Apple garancia időn belüli meghibásodása azonnali készülékcserét eredményezhet a hivatalos Apple szervizeknél.
  • Szerviznehézségi faktor: 6/10