iPhone 5C hátlapi kamera csere
9.990,- Ft

Az iPhone 5C iSight hátlapi kamerája 8 megapixles és autofókuszos. A kamerához tartozik egy LED-es vaku is, ennek hatótávolsága hozzávetőlegesen két méter. A kamera használhatjuk HDR üzemmódban, ezen kívül változtathatjuk a kép alakját négyzetesre, valamint készíthetünk vele 1080p-s videókat, és panorámaképeket is. Az iPhone 5C előlapi kamerájának alapfunkciója a beépített filterek (pl. monó vagy tonális), és a három üzemmódú vaku (be/ki/automata).  A kamerát egy zafírkristály üveg védi a karcoktól és a szennyeződésektől.

A cserélendő iPhone 5C hátlapi kamera

Az iPhone 5C hátlapi kamerájának több ismert és jellemző problémája merülhet fel: a blende egyáltalán nem nyílik fotózásnál, a kész képeken foltok fedezhetőek fel, vagy a képek homályosak. Elsődlegesen érdemes ilyenkor meggyőződnünk arról, hogy a kamera lencséje tiszta, mert amennyiben nem, érdemes egy mikroszálas törlőkendővel áttörölni. Ha a szennyeződés a zafirüveg és a kamera lencséje között van, akkor a tisztítás csak az telefon szétszedésével végezhető el. Abban az esetben, ha a hiba továbbra is fent áll, érdemes egy szoftverezést lefuttatni a készüléken. Ha a szoftver frissítésének befejeztével a tűnetek továbbra is jelentkeznek, akkor érdemes az előlapi kamerát is ellenőrizni, mert az is okozhatja a hátlapi kamera hibáját. Mindezek együttes átvizsgálása után az iPhone 5C hátlapi kamerájának cseréjére kerül sor, ami egy 30 percen belül elvégezhető azonnali javítás.iphone 5c hátlapi kamera

A szervizelés menete

Az iPhone 5C hátlapi kamerájának cseréje csak a készülék teljes szétszerelésével lehetséges, mert a kamera ugyan a panel felső részéhez van csatlakoztatva, de a biztonságos eltávolításhoz a panelt először ki kell szerelnünk. Amikor az alaplapot teljesen eltávolítottuk, akkor már egyszerűen hozzá tudunk férni a hátlapi kamerához és tudjuk is cserélni.iphone 5c hátlapi kam

Pro Tipp

  • Tisztítás, szoftverezés és előlapi kamera ellenőrzése nélkül nem érdemes nekiállni az iPhone 5C hátlapi kamera cseréjének, mert nem biztos, hogy a hátlapi kamera okozza a gondot.
  • Hátlapi kamera cseréjénél elkerülhetetlen beszélni arról, hogy miért ne válasszunk olcsó utánzatokat. Ezek a termékek ugyan töredékébe kerülnek a jó minőségű utángyártott alkatrészeknek, de a minőségük is egyenes arányos az árukkal.
  • Szerviznehézségi szint 7/10