iPhone 5C kijelző keret csere
6.000,- Ft

Bár az iPhone 5c nem aratott világszerte osztatlan sikert, számos országban - hazánkhoz hasonlóan - szép számmal fogyott a készülék. A telefon kialakításának köszönhetően viszonylag ellenálló a különféle mechanikai behatásokkal szembeni sérülések ellen, időnként mégis előfordul, hogy a készülék kijelzője vagy annak kerete megsérül, esetlege eldeformálódik.

A cserélendő iPhone 5c kijelző keret

Egyre több esetben találkozunk olyan jellegű meghibásodással, hogy az iPhone 5c kijelző kerete deformálódik. Ennek több oka is lehet, az egyik a közel két évnyi igénybevételt követően elöregedő iPhone akkumulátorok, melyek rosszabb esetben felpúposodhatnak, s ilyenkor belülről feszítik a telefon fémházát és ezzel együtt annak kijelző keretét is.

Más esetekben pedig leejtések vagy ütődések során sérülhetnek a telefon peremi részei, például az iPhone 5c kijelző kerete. Találkoztunk már olyan jellegű problémával is, amikor a készülék kijelző keretének meghibásodásához az vezet, hogy idővel elöregedik a ragasztó, mely a telefon kijelzőjét tartja a keretben.

A szerelés menete

A telefon kikapcsolását követően el kell távolítanunk a biztonsági csavarokat, majd óvatosan kiszerelnünk az 5c kijelzőjét a készülékházból. Ezek után a home gomb elektronika, az előlapi kamera és a hozzátartozó szalagkábel, a fényérzékelő és a beszédhangszóró eltávolítása következik.

Ezt követően levesszük az iPhone 5c kijelző keretet, újralamináljuk, majd visszahelyezzük a készülékre. A telefon összeszerelésénél különös figyelmet fordítunk arra, hogy az egyes alkatrészek pontosan visszakerüljenek a helyükre, így kizárhatóak a javításból fakadó egyéb hibajelek.

 

iPhone 5c kijelző eltávolítása

 

Pro tipp

  • Érdemes kerülni a bizonytalan forrásból beszerzett, gyanúsan olcsó kijelző kereteket kerülni.
  • Megfelelő szerviztapasztalat hiányában nem tanácsos otthon elvégeznünk a fentiekben részletezett iPhone 5c szervizelést, hiszen ezzel akár  nagyobb kárt is okozhatunk a készülékben.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10