iPhone 5S alaplap csere
50.000,- Ft

Az iPhone 5S alaplap csere sok iPhone tulajdonosnak ijesztően hangzik, de a készülék értékéhez képest még mindig gazdaságosnak mondható ez a javítási mód. Főképp, ha azt vesszük figyelembe, hogy teljes mértékben fel van újítva a készülék belseje, ezáltal a korból adódó konstrukciós hibákat is ki tudjuk küszöbölni. Amennyiben a felhasználó rendszeresen készít biztonsági mentést, az iPhone 5S alaplap cseréje még csak adatvesztéssel sem jár.

A cserélendő iPhone 5S alaplap

Jellemzően súlyosabb mechanikai (leejtés, ütődés) sérülés következtében károsodik a rendkívül vékony, több rétegből álló iPhone 5S alaplap. A rétegek valamelyike megrepedhet, ami már nem javítható, így az alaplapot cserélni kell. Ugyancsak gyakori az alaplapcsere beázott készülékeknél, mert a folyadék beszivárog a panel felületére és ott oxidációs folyamatokat indít el, amik igencsak gyors lefolyásúak és súlyosan károsítják a panelt, vagy a zárlat miatt teljesen tönkreteszik az áramköröket.

 

Az iPhone 5S újonnan beszerelt alaplapja csak tesztelés miatt kerül aktiválásra. Az alaplap csere miatt az 5S-nek új Serial és IMEI száma is lesz, ezeket érdemes feljegyezni, mert ezek a számok alapján lehet azonosítani a telefont. Amennyiben lehetséges mindenkép érdemes egy biztonsági mentést végezni iTunes-ban vagy iCloud-ban mielőtt alaplapot cserélünk, mert a régi, hibás alaplapon lévő összes adat elveszik.

 

Megjegyzés1: Az aktuálisan beszerelhető iPhone 5S alaplapokról kérjük érdeklődjön telefonon: +36 70 363 8207, e-mailben: vagy személyesen szervizünkben.

Megjegyzés2: A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

A szerelés menete

Az iPhone 5S alaplap cseréje az alsó dock csatlakozó melletti 3.9mm-es Pentalobe csavarok eltávolításával veszi kezdetét. Amint a csavarokat kivettük, nekiállhatunk a kijelzőt felnyitni. Az 5S esetében a home gomb szalagkábele megakadályozza azt, hogy rögtön teljesen fel tudjuk nyitni a kijelzőt, így amint van helyünk rá, szét kell kapcsolni home gomb kábelét. Ha ezzel megvagyunk, akkor tudjuk teljesen felnyitni az kijelzőt. Ahhoz viszont, hogy külön tudjuk választani a kijelzőt a háztól, az LCD csatlakozóit is szét kell húznunk. A következő lépésként az akkumulátor csatlakozóját választjuk le, majd a SIM kártyát és a tartótját vesszük ki a helyéről. Ezek után az iPhone 5S alaplapi paneljához csatlakoztatott kábeleket húzzuk szét, ahhoz, hogy hozzáférjünk az alaplapot rögzítő 7 csavar mindegyikéhez. Amint ezeket kicsavartuk, óvatosan (a hátsó antenna kábel körültekintő szétcsatlakoztatása után) ki tudjuk venni az iPhone 5S alaplapját a házból.

Ahhoz, hogy az új alaplapnál is használható legyen az ujjlenyomatolvasó, cserélni kell a touch ID-t is.

Pro tipp

  • Az iPhone 5S alaplap cseréjekor minden szalagkábel szétpattintásakor ügyelnünk kell arra, hogy csak a kábel csatlakozóját húzzuk le, a foglalatot hagyjuk a helyén.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10