iPhone 5S dock csatlakozó csere
9.990,- Ft

Ahogy azt már az előző generációs ötös iPhone-nál megszokhattuk, az iPhone 5S dock csatlakozója is a Lightning csatlakozó. Az idő az Apple-t igazolta, mert az évek során elmúltak az ellenérzések az új Lightning technológiával kapcsolatban. Ez egészen addig így is lesz, amíg az Apple nem vezet be egy a Lightning-nál is újabb dockot.

A cserélendő iPhone 5S dock csatlakozó szalagkábel

Az iPhone 5S dock csatlakozójának legnagyobb ellensége a nedvesség. Rengeteg olyan készülékkel van dolgunk ahol vízzel érintkezés miatt oxidálódik a látszó felület és a kapcsolat nem jön létre a kábel és az aljzat között. A fizikai sérülések (ütődés, leejtés) is sebeket ejthetnek a dock csatlakozón, ezáltal a csatlakozó széle deformálódik, esetlegesen betörik. Az iPhone 5S Lightning dock csatlakozója ugyancsak hajlamos az eltömődésre, jellemzően a sokat zsebben hordott iPhone 5S-ekre igaz, hogy a zsebszösz miatt használhatatlan az aljzat. Sok tulajdonos fordul hozzánk azzal a problémával, hogy nem működik a dock csatlakozójuk, mert egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen, és ferdén megy bele a kábel. Ilyenkor az esetek többségében egy alapos tisztítás megoldja a dolgot.  De mivel a dock csatlakozó szalagkábelen van elhelyezve a GSM antenna, a fülhallgató aljzat és a home gomb elektronikája is, így ezek meghibásodása esetén a dock csatlakozó szalagkábel cseréjére kerül sor. Az iPhone 5S dock csatlakozó cseréjének időtartama nagyjából 30 - 35 perc, a javítás a helyszínen megvárható.

iphone 5s dock

A szervizelés menete

Az iPhone 5S dock csatlakozó szalagkábel cseréje a kijelző eltávolításával kezdődik. A kijelző teljes eltávolítása után hozzáférünk a dock csatlakozó szalagkábelt védő elemhez, melynek kiszedése után el az akkumulátor is hozzáférhetővé válik. Az akkumulátor kivétele után már hozzáférünk magához a dock csatlakozó szalagkábelhez, melyről el kell távolítanunk a csengő modult, így hozzáférhetővé válik maga a dock csatlakozó is.iphone 5s dockcsati

Pro tipp

  • Nem mindig kell rögtön a dock csatlakozó szalagkábel cseréjére gondolni, mert könnyen lehet, hogy egy alapos tisztítással helyre lehet hozni a kábeles problémákat.
  • Szerelési nehézség 7/10