iPhone 5S előlapi kamera csere
9.990,- Ft

Az iPhone 5S előlapi kamerájával 1,2 Mpixeles, 1280 x 960 pixel méretű képet és 1280 x 720 képpontos 24 kocka/mp sebességű videókat rögzíthetünk vele. Panoráma fotókra és slowmotion videókra az előlapi kamera nem alkalmas, ugyanakkor HDR felvételt készíthetünk vele.

A cserélendő iPhone 5S előlapi kamera

Az iPhone 5S előlapi kamerájának jellemző hibája lehet, hogy az elkészített kép élessége nem megfelelő, vagy a blende egyáltalán nem nyit fényképezésnél. Ezekre a hibákra a szoftverezés sem jelent megoldást, csak a csere jöhet szóba. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy a hátlapi kamera sem funkciónál az iPhone 5S előlapi kamera meghibásodása miatt. Ugyanezen a flex csatlakozón van elhelyezve a fényérzékelésért felelős szenzor és a közelség érzékelő is, így ezek hibája is a flex csatlakozó cseréjével orvosolható. Banális hibának tűnik, de érdemes megemlíteni, hogy gyakran fordulnak hozzánk olyaannal, hogy az iPhone 5S előlapi kamerájának hibájára gyanakszik a tulajdonos,  pedig egy hanyagul szétszedett majd összerakott telefon esetében (ahol a szervizes nem megfelelően rögzítette a kamera objektívét) el tudot csúszni az előlapi kamera a házban.iphone 5s előlapi kamera

Szerelés mente

Az iPhone 5S előlapi kamerájának cseréjéhez a telefon kijelzőjét kell elsődlegesen eltávolítanunk. Ez egyszerűen hangzik, mert sokan azt hiszik, hogy a kijelző eltávolítása két csavar meglazításával meg van oldva. Akik általában ezt hiszik, ők szokták elszakítani a kijelzőhöz csatlakozó flexet rögtön az elején. Az iPhone 5S-nél a kijelzőn helyezték el a home gombot, a beszédhangszórót, a fényérzékelőt és az előlapi kamerát. Ahogy azt korábban is említettük a fényérzékelő és az előlapi kamera ugyanazon a felxen van, ígya flex cseréjével mindkettő meghibásodása javítható. Fontos, hogy az iPhone összeszerelésénél ügyeljünk arra, hogy az előlapi kamera a megfelelő helyen illeszkedjen a házba.iphone 5s előlapi kamera

Pro tipp

  • Ha romlik az előlapi kamera képminősége, az nem feltétlenül a kamera hibája, és automatikus cseréjével egyezik meg.
  • Előfordulhat, hogy a kamera és az üveglap között szennyeződés okozza a rossz minőségű fotókat, illetve a kamera nincs teljesen a helyén.
  • Fontos tudni, hogy az iPhone 5S előlapi kamera hivatalos garancia időn belüli meghibásodását az Apple új készülék cseréjével kezeli.
  • Szerviznehézségi faktor: 6/10