iPhone 5S hátlapi kamera csere
11.990,- Ft

Az iPhone 5S hátlapi kamerája egy az Apple által egy úgynevezett iSight technológiára épül. A technikai adatokból kitűnik, hogy az előző generációs iPhone-hoz képest a számok nem sokat fejlődtek, ugyanakkor a kép és videó minőség ugrás szerűen nőtt. Az 5S kamerája 8 megapixeles, 1080p felbontású HD-videofelvétel készítésére alkalmas öttagú objektívvel rendelkezik. A kamera védelmére pedig egy zafírkristály objektívvédőt használt a gyártó, amely elviekben karcmentes.

A cserélendő iPhone 5S hátlapi kamera

Az iPhone 5S hátlapi kamerájának jellemző hibaforrásai, ha a készülék fotózásnál nem nyitja ki blende-t, az elkészült fotók különböző pontjaiban fekete foltok észlelhetőek vagy a fotók egyszerűen életlenek. Érdemes ilyenkor ellenőrizni, hogy nem került-e szennyeződés a kamera objektíve és a zafírkristály üveg közé, mert az okozhat hasonló tüneteket. Ha a hibák takarítás után is fent állnak, akkor szoftverezéssel olykor javíthatóak, viszont, ha szoftverezés során sem múlnak a tünetek, akkor az iPhone 5S hátlapi kamerájának a cseréje következik. Érdemes ellenőrizni a hátlapi kamerával együtt az előlapi kamerát is, mert a két kamera együttesen produkálhat hibajelenséget. A hátlapi kamera cseréje 25 percet vesz igénybe, a javítás szervizünkben megvárható. Kamera cserénél érdemes megemlíteni, hogy ez az egyik legtöbbet "hamísított" iPhone 5S alkatrész. A piac tele van iPhone 5S kamera utánzatokkal, melyek ugyan töredékébe kerülnek egy eredeti kamerához képest, viszont az eredeti minőségét meg sem közelítik.iphone 5s kamera

A szervizelés menete

Az iPhone 5S hátlapi kamerájának a cseréjéhez teljesen szét kell szedni a készüléket, mivel a kamera az alappal hátuljához csatlakozik. Ahhoz, hogy a hátlapi kamerához hozzáférjünk, ki kell vennünk az alaplapot a házból, ha ez megvan, akkor a kamera már egyszerűen eltávolítható két csavar kicsavarásával az alaplapról.iphone 5s hátlapi kam

Pro Tipp

  • Mint minden kamerához kapcsolódó javítás előtt, itt is érdemes megnézni, hogy a képminőség romlását esetlegesen szennyeződés okozza-e?
  • Mivel mindenki szeret fotózni az iPhone 5S-ével, ezért érdemes végigolvasnunk egy leírást, hogy hogyan is készítsük el a tökéletes fotókat telefonunkkal.
  • Szerviznehézségi szint 7/10