iPhone 5S kijelző csere
24.990,- Ft

Az iPhone családból először az iPhone 5S kapta meg az Apple által fejlesztett "Retina" kijelzőt, amely 4 hüvelykes méretben és 1136 x 640-es felbontásban áll a felhasználók rendelkezésére. Az 5S-nél találkozhattunk először az ujjlenyomatoktól védő, zsírtaszító képernyőbevonattal is, ami segít tisztán tartani a kijelzőt.

A cserélendő iPhone 5S kijelző

Az iPhone 5S kijelzőjének sérülése leggyakrabban fizikai sérülésekből (leesés, ütés stb.) eredeztethető. Ahogy azt már az a korábbi iPhone szériáknál megszokhattuk, az 5S kijelzőjénél is egybe van építve az LCD és az érintőüveg, így a rongálódás során hiába marad sértetlen az LCD, vagy éppen az érintőüveg (ami egyébként igen ritka, mert az esetek döntő többségében az érintőüveg sérül meg) egyben kell cserélni a kettőt. Annak ellenére, hogy rendkívül sok video tesztben sebezhetetlennek állítják be az iPhone 5S kijelzőjét, sok olyan tulajdonossal találkozunk naponta, akiknek megrepedt az érintőüvege, vagy betonnal való találkozás következtében kisebb-nagyobb darabok letörtek az üvegből az iPhone sarkainál. Ha a készülék nem vesztette funkcióját, akkor ezek a sérülések csak esztétikailag lehetnek zavaróak a tulajdonosnak, illetve mivel üvegről beszélünk ezért vágásokat ejthetnek a kezünkön. A szerelés időtartama kb. 20-25 percet vesz igénybe, a helyszín megvárható.iphone 5s kijelző

A szerelés menete

Az iPhone 5S kijelzőjét szokták tévesen úgy emlegetni, mint "az egyik legkönnyebb iPhone 5S szerelési művelet". Az internet tele van "csináld magad útmutatókkal", ennek ellenére mi nem javasoljuk az otthoni barkácsolást, mert egy rossz mozdulattal több kárt okozhatunk, mint amennyit egy szakavatott szervizhez képest spórolhatunk azzal, hogy saját magunk bütykölgetünk.

 

Először is az iPhone 5S alján található csavarokat kell eltávolítani. Ha ezeket kivettük, akkor felemeljük a kijelzőt 30 fokos szögben és eltávolítjuk a hozzá kapcsolódó Touch ID csatlakozóját. A csatlakozók eltávolításához szakavatott kezek kellenek, a szét és összeszerelés közben is könnyű károkat okozni. A csatlakozók eltávolítása után az iPhone 5S sérült kijelzőjét le lehet szedni, és az újat a helyére rakni.iphone 5s kijelző

Pro-tipp

  • Óvakodjunk a bizonytalan forrásból beszerezhető utángyártott kijelzőktől, mert nem minden az ár, hogy ha mindőségben és technikai tudásban meg sem közelíti az eredeti, vagy a jó minőségű utángyártott kijelzőket.
  • Az iPhone 5S-hez kapható 9H keménymagos edzett üveg képernyővédő fólia, ami biztos védelmet nyújt a karcok és repedések ellen.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10