iPhone 5S kijelző keret csere
6.000,- Ft

A 2013. szeptember 10-én bemutatott iPhone 5s készülék a mai napig nagy népszerűségnek örvend hazánkban. Többször írtunk már arról, hogy a leggyakoribb iPhone szervizfolyamat a kijelző cseréje, azonban arról kevesebb szó esett, hogy milyen hasonló jellegű, de a megjelenítő cseréje nélkül is orvosolható problémák merülhetnek fel az 5s készülék esetében.

A cserélendő iPhone 5s kijelző keret

Ennél a típusnál mostanában kezd egyre gyakoribb hibaként fellépni az iPhone 5s kijelző keret deformálódása. Ez a folyamat több okból is bekövetkezhet. Szervizünk azt tapasztaltuk, hogy az 5-ös széria készülékei már elérték azt a kort, amely során az iPhone akkumulátora "elöregedik", s ennek hatására felpúposodik. Ilyen esetekben olykor elég a telefon akkumulátorát kicserélnünk, adódnak azonban olyan helyzetek, amelyek a telep púposodása során egyéb hibajeleket is szülnek.

Ilyen többek között az iphone 5s kijelző keret sérülése. A felpúposodott akkumulátor megnövekedett térfogata miatt nyomni kezdi a telefon alkatrészeit, hátlapját és kijelzőjét, aminek hatására a telefon kijelző kerete is folyamatosan feszül, rosszabb esetben elhajlik. Ez azt eredményezi, hogy a ragasztóval és rögzítő fogakkal a keretre erősített kijelző elválik az alkatrésztől és bizonyos pontokon kiemelkedik a készülék fámházából.

Ebben az esetben, bár több szervizben állítják, kizárólag a telefon kijelző cseréje jelenthet megoldást, valójában elegendő az iPhone 5s kijelző keret cseréje. A folyamat viszonylag sok időt - megközelítőleg 1-2 órát - vesz igénybe, ezt követően azonban rögtön visszaadjuk a megjavított készüléket a tulajdonosának.

 

iPhone 5s kijelző eltávolítása

 

A szerelés menete

Az iPhone 5s kijelző keret cseréje sokban hasonlít a készülék kijelző cseréjéhez. A biztonsági csavarok eltávolítása után felnyitjuk, majd eltávolítjuk az 5s kijelzőjét a telefon fémházából. Az LCD szalagkábel kivétele a következő lépés, majd a home gomb elektronikáját és magát a home gombot távolítjuk el. Ezek után a beszédhangszóró és az előlapi kamera kiszerelése következik, amit az iPhone 5s kijelző keretének leválasztása követ. Miután újralamináltuk az alkatrészt, ismét rögzítjük a készülék fémházán és sorban visszahelyezzük a korábban eltávolított alkatrészeket.

Pro tipp

  • Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy készülékünk megjelenítője eláll annak keretétől, ne próbáljuk meg saját kezűleg visszaerőltetni az üveglapot, ez ugyanis komolyabb problémákhoz is vezethet.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10