iPhone 6 akkumulátor csere
11.990,- Ft

Az iPhone 6 méretéből következően az akkumulátor teljesítményében is növekedést ígért az Apple, mely papíron a következő értékekkel ruházta fel a hatos generáció erőforrását: beépített lítiomionos akkumulátor, 14 óra beszélgetési idő akár, 3G hálózaton, 250 óra készenléti idő, 3G/LTE hálózaton 10, Wi-Fi-n 11 óra netezési lehetőség. A 6-os megjelenése óta tudjuk, hogy ezek az értékek ismét távol állnak a valóságtól.

A cserélendő iPhone 6 akkumulátor

Az iPhone 6 teljesítménye, valamint a megnövekedett és továbbfejlesztett kijelzője miatt az akkumulátor-t is muszáj volt továbbfejleszteni. Az Apple ezt az 1810mAh-ra való átállással, valamint az A8-as chip energiatakarékosságának növelésével próbálta elérni, az eddig eltelt idő azonban azt bizonyítja, hogy sajnos kevés sikerrel. Sok ember már most panaszkodik a hírtelen lemerülő iPhone 6 akkumulátoráról, pedig aggodalomra semmi ok, sokat lehet szoftveresen javítani az erőforrás teljesítményén, ha megfelelően állítjuk be a készülékünket. Az iPhone 6 akkumulátor cseréjére akkor kerül sor: ha a készülék kizárólag a hálózati adapterről vagy az USB csatlakozóval számítógépről tölt, ezek eltávolítása után viszont a telefon kikapcsol; az iPhone 6 csak 10-30% közötti töltést vesz fel, kikapcsolgat; a készülék extrém mértékben, gyorsan merül. Ezekre a problémákra nem hatásos a szoftveres beállítás, csak az iPhone 6 akkumulátor cseréje jelent megoldás. A csere időtartama 10 perc, a helyszínen megvárható.iphone 6 akku

A szerelés menete

Szerelés szempontjából az iPhone 6 akkumulátora könnyebben megközelíthető, így cseréje is valamivel könnyebben kivitelezhető, mint az elődmodellé. Az akkumulátor eltávolításához ugyanakkor speciális eszközök kellenek, például az alsó két biztonsági csavar eltávolításához elengedhetetlen különleges csavarhúzó. A csavarok kicsavarása után a kijelző felhajtása, majd teljes eltávolítása következik az akksi csere folyamatában. Amint a kijelzőt elszeparáltuk a háztól, el kell távolítanunk az akkumulátor fém csatlakozó konzolját is. Ezek után elkezdhetjük az iPhone 6 akkumulátorának kiszerelését is, az öntapadó lap lassú és szisztematikus eltávolításával.iphone 6 akku csere

Pro tipp

  • Rengeteg hasznos leírás van a világhálón arról, hogy az egyes iOS szoftvereket hogyan állítsuk be optimálisan ahhoz, hogy a lehető legkevesebb energiát használja a készülék. Érdemes ezeket átfutni, és beállítgatni.
  • Soha ne használjunk ellenőrizetlen forrásból beszerzett akkumulátort, mert az árán kívül, semmi jó nem származik belőle, gyakran hallunk felrobbant, zárlatos, felpúposodott akkumulátorokról.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10