iPhone 6 alaplap csere
70.000,- Ft

Az iPhone 6 alaplapja nem csak az erősebb 64 bites architektúrájú A8-as chip és az M8-as mozgáskövető koprocesszor miatt más, mint az előző generációs iPhone-oké, hanem a formája miatt is. Az eddigi "L" alak változott, a rövidebbik szár vékonyabb és sokkal hosszabb is lett, követve a készülék méretnövekedését.

A cserélendő iPhone 6 alaplap

Sajnos az iPhone 6-os generációnál is elmondható, hogy az alaplap legnagyobb ellensége még mindig a felhasználó, hiszen az alaplap leggyakrabban leejtés/ütődés/elhajlás/megcsavarodás vagy folyadék miatt károsodik. Mechanikai behatás miatt az alaplapi rétegek megrepedhetnek, eltörhetnek, amit semmilyen jelenleg alkalmazott technikával (forrasztás, újragolyózás stb.) nem lehet javítani. Amennyiben beázás miatt folyadék kerül az alaplapra, és az iPhone 6 esetlegesen továbbra is bekapcsolva marad, akkor az oxidációs folyamatok felgyorsulhatnak, ami az iPhone 6 alaplap teljes tönkremeneteléhez vezet. Érdemes tehát a beázott készüléket rögtön kikapcsolnia azért, hogy a veszteségeket minimalizálni tudjuk.

 

Az előzetes egyeztetés után beszerelt iPhone 6 alaplap a beszerelés utáni tesztelés miatt kerül először aktiválásra, addig aktiválatlan és használatlan állapotban van, így lényegében, ha nem kell más perifériát cserélni (ami ritka), akkor használati szempontból szinte egy új iPhone 6-ot kap vissza a tulajdonosa. Amennyiben volt lehetőség az alaplapcsere előtt biztonsági mentést készíteni, akkor az összes adat visszatölthető az iPhone 6-ra, így semmi nem veszik el, és kényelmesen használhatjuk a készülékünket tovább.

 

Megjegyzés1: Az aktuálisan beszerelhető iPhone 6 alaplapokról kérjük érdeklődjön telefonon: +36 70 363 8207, e-mailben: vagy személyesen szervizünkben.

Megjegyzés2: A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

A szervizelés menete

Az iPhone 6 alaplap csere az alsó dock csatlakozó melletti két 3.5mm-es biztonsági csavar eltávolításával kezdődik. Ha a csavarokkal megvagyunk, akkor a kijelzőt egy erre kialakított speciális nyitóval felnyitjuk. Az iPhone 6 esetében a Touch ID szalagkábele már nincs úgy útban, mint az elődmodellnél, mert a kijelző fényelvezetője mögött vezették el. Amint az LCD-hez tartozó szalagkábeleket széthúztuk, a kijelzőt elválasztjuk a telefonról. Ezek után lecsavarozzuk az akkumulátor csatlakozót és kivesszük a SIM kártyát. Ha ezekkel megvagyunk, akkor az iPhone 6 alaplapját tartó csavarokat kell kicsavarni, a hozzá tartozó szalagkábeleket leválasztani, és már ki is tudjuk venni az alaplapot.

Pro tipp

  • Az iPhone 6 alaplap cseréje még egyáltalán nem elterjedt folyamat, így célszerű szakértő kezekre bízni azért, hogy semmilyen alkatrészt, szalagkábelt vagy perifériát ne tegyünk tönkre a művelet közben.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10