iPhone 6 hátlap csere
21.990,- Ft

Az iPhone 6 hátlapját tekintve nem csak a design, hanem a felhasznált anyagok is megváltoztak ez elődmodellhez képest. A három színben kapható hátlap anyagában sokak szerint nem tudta lekövetni a méretbeli változásokat, ennek köszönhető, hogy az iPhone 6-ról elhíresült, hogy ha erőhatás éri, könnyebben hajlik, mint kellene. Érdekes változás az is, hogy a 6-os generációnál a hátlapi kamera nincs egy síkban a hátlappal (kilóg egy pár millimétert), ami azt eredményezi, hogy a készülék billeg ha lefektetjük. Ugyanakkor a hátlap szempontjából ez azt is jelenti, hogy mivel a kamerán támaszkodik a készülék, az iPhone 6 hátlapja kevésbe fog karcolódni.

A cserélendő iPhone 6 hátlap

Az iPhone 6 hátlap cseréje szinte kizárólag mechanikus behatás (leejtés, ütődés) miatt szorul cserére. A teljes internetet bejárta az úgynevezett "Bandgate" ügy, ami az új iPhone meghajlását firtatja. Természetesen a sok teszt és hajlítgatás nem tett jót az iPhone 6 megítélésének, ugyanakkor tulajok százezrei használják azóta is minden probléma nélkül a készüléküket. Ugyan a hátlap pontos anyagösszetevője titkos, de azt tudni lehet, hogy valamilyen alumínium ötvözetet használt az Apple, ami tapintásra fémesen hideg. A hátlapok között az iPhone 6-nál is különbséget tehetünk a szerelt és a szereletlen hátlap között. A szerelt árában többszöröse a szereletlennek, mert tartalmazza az összes hátlaphoz rögzített alkatrészt, így az új hátlappal együtt ezek is egyben cserélődnek. A szereletlen hátlapnál az ár töredékéért minden alkatrészt külön-külön le kell szedni a cserélendő iPhone 6 hátlapról, és az újra egyenként át kell rakni. Szervizünkben jelenleg csak szereletlen hátlapot cserélünk, a szerelés időtartalma 60-70 perc.iphone 6 hátlapok

A szerelés menete

A nem szerelt iPhone 6 hátlap cseréjénél teljes egészében le kell "vetkőztetni" a telefont, ami annyit jelent, hogy szinte az összes alkatrészt, ami a hátlapra van szerelve, el kell távolítani, hogy az új hátlapra újra fel lehessen szerelni. A művelet természetesen az alsó biztonsági csavarok eltávolításával kezdődik, majd a kijelző levétele következik, ezután az akkumulátor csatlakozó és a SIM kártya van soron. A következő nagyobb falat az alaplapi panel teljes kiszerelése, majd a bekapcsoló gomb szalagkábele után az akkumulátor eltávolítása történik meg, ezt követően az előlapi kamera, a vaku, a felső szalagkábel, a hátlapi kamera, a bekapcsoló gomb kiszerelése mentén folyik a művelet. Ha mindezzel megvagyunk, akkor már "csak" a hangerőszabályzó gombok, az alsó hangszóró, a vibramotor, a dock csatlakozó és a hozzá tartozó szalagkábel, a fülhallgató szalagkábel, a mikrofon és a SIM kártya kivevője választ el minket attól, hogy az iPhone 6 hátlapját teljesen üres legyen, és a kiszerelt alkatrészeket az új hátlapra tudjuk helyezni.iphone 6 hátlap csere

Pro tipp

  • A szereletlen hátlap árban még úgy is kedvezőbb, hogy elég sok idő minden alkatészt átszerelni az régi hátlapról az újra, különös tekintettel arra, hogy ha a legtöbb alkatrész, ami egy szerlelt hátlappal együtt jönne, még mindig működőképes.
  • Az új hátlapon nem szerepel a készülék IMEI száma és Serial száma sem, mivel az utángyártott hátlapról nem lehet előre tudni, hogy melyik iPhone 6-on lesz felhelyezve. Az IMEI és serial számok online ugyanúgy lekérdezhetőek maradnak.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10