iPhone 6 kijelző keret csere
6.000,- Ft

Az iPhone 6 kijelző kerete rendkívül elegáns megjelenéssel bír. Sajnos, strapabíróságát tekintve már kevésbé kiemelkedő, ennek hatására viszonylag gyakori hibajel a 6-s készülék keretének elhajlása, aminek következtében a telefonban akár több hiba is jelentkezhet.

A cserélendő iPhone 6 kijelző keret

A tavalyi év során rendkívül nagy port kavart a különböző videó megosztókon terjedő felvétel, melyen az iPhone 6 készülékházának túl könnyen történő elhajlását láthattuk. A későbbiekben bendgate botrány névre keresztelt tömeghisztéria kissé lecsendesedett, de tény, hogy az iPhone 6 könnyebben hajlik, mint az elődmodellek.

Ennek hatására sajnos az iPhone 6 kijelző kerete is nagyobb veszélyforrásnak van kitéve. A kijelző keret magára az iPhone érintőüvegének peremére van ragasztva és apró fogakkal kapcsolódik hozzá. Amennyiben a készülékház deformálódik, s ennek hatására a kijelző keret is elhajlik, a telefon megjelenítőjének épsége szintén veszélybe kerül.

A legtöbb esetben, amikor a telefon fémháza meghajlik, nem érdemes új keretet laminálni a készülékre, hiszen a deformálódott ház azt is elhajlítja majd. Ilyenkor első ízben a házat kell újra karosszériázni vagy rosszabb esetben lecserélni azt, majd felhelyezni az újralaminált kijelző keretet felhelyezni a készülékre.

Ilyen esetekben nem szükséges a teljes megjelenítőt javítanunk, elég csupán az iPhone 6 kijelző keret cseréjét elvégeznünk. A művelet, annak komplikáltsága miatt akár 1-2 órát is igénybe vehet.

 

iPhone 6 kijelző eltávolítása

 

A szerelés menete

Az iPhone 6 kijelző keret cseréje sokban hasonlít a teljes kijelző cseréjének folyamatához. Első lépésként - a készülék kikapcsolását követően - el kell távolítanunk az iPhone kijelzőjét és a hozzátartozó Touch ID csatlakozót a home gomb elektronikájával és magával a home gombbal egyetemben.

Ezt követően eltávolítjuk a beszédhangszórót és az előlapi kamerát - a hozzátartozó rögzítő elemekkel együtt, valamint az LCD shiledjét. Az iPhone 6 kijelző keretét hat darab biztonsági csavarja rögzíti, ezeket egyenként kicsavarjuk és eltávolítjuk a keretet az LCD hátlapról. Ebben a szerelési fázisban következik az iPhone 6 kijelző keret laminálása, amit az alkatrészek készülékházba való visszaszerelése követ.

Pro tipp

  • Ha az iPhone 6 fémháza meghajlik, érdemes minél előbb szervizbe vinni a készüléket, hiszen ez veszélyeztetheti a készülék kijelző keretét, valamint magát a megjelenítőt egyaránt.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10