iPhone 6 Plus akkumulátorcsere
11.990,- Ft

Az iPhone 6 Plus -- elődeihez képest -- lényegesen nagyobb kapacitású akkumulátorral került a boltok polcaira. A 6 Plus specifikációja 3G hálózaton 24 óra beszélgetési időt, 12 óra netezési időt 3G-/LTE- és Wi-Fi-hálózaton keresztül, mindezek mellett 384 óra készenléti időt ígér. Sajnos a megjelenés óta tudjuk, hogy ezek az értékek nem fedik teljese mértékben a valóságot.

iPhone 6 Plus akkumulátorcsere

Az iPhone 6 Plus megnövelt teljesítménye és a nagyobb kijelzője miatt az Apple az eddig megszokottaktól eltérően egy óriási kapacitású energiaforrással látta el a 6 Plus-t, egészen pontosan egy 2915 mAh-s lítium-ion akkumulátor rejlik a fémházban. Sajnos a hatalmas akkumulátorkapacitás, illetve az A8-as chip remek energiatakarékossága ellenére már most több iPhone 6 Plus-tulaj panaszkodik a rossz üzemidőre. Szoftveres úton nagyon sokat lehet javítani az iPhone 6 Plus üzemidején, az erről szóló cikkünk a Mobilarena iPhoneSzervizBuda.hu rovatában megtalálható. Az iPhone 6 Plus akkumulátorcseréje akkor válik szükségessé, ha a telefonunk csak akkor működőképes, amikor hálózatról vagy USB-kábelen keresztül töltjük, de a kábel eltávolítása után egyből kikapcsol; továbbá, ha a készüléket csak 10-20-30%-os akkumulátorszintre tudjuk feltölteni vagy extrém gyorsan lemerül. Az ilyen komoly problémák esetében a szoftveres beállítás már nem segít, így csak az iPhone 6 Plus akkumulátorcseréje jelenthet megoldást. A csere időtartama kb. 10 perc, ami helyszínen megvárható és végignézhető.

A szerelés menete

Az iPhone 6 Plus akkumulátorcseréje az előző modellekkel nagyjából megegyező módon távolítható el, de továbbra is speciális szerszámokat és tudást igényel. A szerelés a készülék kikapcsolásával kezdődik, ezután a dock-csatlakozó melletti két biztonsági csavar eltávolítása következik, ami után a kijelző és a telefon fémháza szétválasztható lesz. A kijelző leválasztását követően szabadon hozzáférhetővé válik a szalagkábeleket helyén tartó shield 5 csavarja és az akkumulátor fémcsatlakozó konzoljának a két csavarja is. Amennyiben ezeket kicsavartuk és a ragasztást is eltávolítottuk, akkor már semmilyen fizikai akadálya nincs az iPhone 6 Plus akkumulátorcseréjének. A telefont ezek után összeszereljük és teszteljük.

Pro tipp

  • Sok olyan hasznos információ található a világhálón, ami segít az optimális energiahasználati beállítások eléréséhez a különféle iOS-verziók esetében. Ezeket érdemes átfutni és használni.
  • Próbáljuk meg kerülni a túl olcsó és ellenőrizetlen forrásból származó iPhone 6 Plus-akkumulátorokat, mivel ezek nemcsak kisebb kapacitásúak eredetei társaiknál, hanem kárt is tehetnek a készülék alaplapjában, illetve szélsőséges esetekben fel is robbanhatnak.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10