iPhone 6 Plus alaplap csere
80.000,- Ft

Az iPhone 6 Plus alaplapját a megjelenés után megszállottan tanulmányozta minden szaklap, mert az előző generációs iPhone-hoz képest sok újdonságot tartalmaz. Felhasználói szempontból ezek az újdonságok csak amiatt érdekesek, hogy az Apple első phabletméretű készüléke miként viselkedik a mindennapokban. Az A8-as chip -- a 6-oshoz hasonlóan -- a 6 Plus-ban is megtalálható, ami a telefon általános gyorsaságáért felel.

A cserélendő iPhone 6 Plus alaplap

Az iPhone 6 Plus alaplapja szerkezetét tekintve ugyanúgy hajszálnál is vékonyabb rétegekből áll, mint minden más iPhone-nál, éppen ezért ugyanúgy érzékeny ütődésre, hajlításra, nyomódásra és természetesen folyadékra, nedvességre is. Az iPhone 6 Plus alaplapján a mechanikus behatások repedéseket, súlyosabb esetben töréseket okoznak és a rétegek vékonyága miatt ezek forrasztással nem javíthatóak. A folyadékkal történő érintkezés oxidációs-folyamatokat indít el az alaplapon, ezáltal a panel olyan mértékben sérülhet, amit csak cserével lehet orvosolni. Az oxidációs-folyamat különösen gyors lefolyású, ha az iPhone-t a beázás után tovább használja a tulajdonos, ezért ha a készülék vízzel érintkezik, célszerű azonnal kikapcsolni és iPhone-szervizbe vinni.

Az iPhone 6 Plus alaplap cseréjekor egy új, csak a perifériák tesztelése miatt beaktivált panel kerül beszerelésre. Az új panel miatt a 6 Plus-nak új IMEI- és sorozatszáma (Serial) is lesz, ami nem egyezik meg az eredeti, hátlapon látható számmal, így érdemes ezt feljegyezni valahová, hogy később azonosítható legyen a készülék.

Megjegyzés1: Az aktuálisan beszerelhető iPhone 6 Plus alaplapokról kérjük, érdeklődjön telefonon: +36 70 363 8207, e-mailben: vagy személyesen szervizünkben.

Megjegyzés2: A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

A szerelés menete

Az iPhone 6 Plus alaplap cseréjénél a művelet a Pentalobe lightning csatlakozó melletti két biztonsági csavar eltávolításával kezdődik. Amint ezeket a csavarokat kicsavartuk, az LCD felnyitása következik. Az iPhone 6 Plus-nál a home gomb szalagkábele már nem jelent akadályt abban, hogy rögtön fel tudjuk nyitni a kijelzőt, mert ennél a készüléknél a Touch ID szalagkábele a kijelző fényelvezetője mögött (a fém hátlapban) került elvezetésre. A felnyitás után az LCD szalagkábeleit kell szétcsatlakoztatnunk ahhoz, hogy a kijelzőt teljesen el tudjuk távolítani a háztól. A következő lépés az akkumulátorcsatlakozó eltávolítása, majd a felső antennakábel kivétele. Ezek után a vibramotor kiszerelése,  valamint a SIM-kártya eltávolítása következik. Amint ezekkel megvagyunk, nekiállhatunk kiszerelni az előlapi kamerát azért, hogy az iPhone 6 Plus alaplapi paneljához hozzá tudjunk férni. Amint kicsavartuk a panelt rögzítő három csavart, megemelhetjük az alaplapot a dock-csatlakozó felöli végén, de a kivétel előtt még szét kell csatlakoztatni a felső antenna-szalagkábelt is. Ha ez is megvan, akkor kicserélhetjük az iPhone 6 Plus alaplapját.

Pro tipp

  • Szerviznehézségi szint: 7/10