iPhone 6 Plus bekapcsoló szalagkábelcsere
14.990,- Ft

Az iPhone 6 Plus bekapcsoló szalagkábele alapvetően a vaku és a felső (szűrő) mikrofon megfelelő működéséért felel. (A felső mikrofon felelős azért, hogy kihangosításkor halljanak minket, illetve, ha videózunk, akkor hangot rögzítsen.) Az iPhone 6 Plus bekapcsoló-szalagkábeléről lekerültek a hangerő-szabályozó gombok, ezek egy másik kábelen kaptak helyet.

A cserélendő iPhone 6 Plus bekapcsoló szalagkábel

Az iPhone 6 Plus bekapcsoló szalagkábel szakadására utaló, leggyakrabban előforduló jelek: a bekapcsoló/lezáró gomb nem reagál (vagy csak nagyon erős nyomásra), így az iPhone-t csak a kihelyezett home gombbal tudjuk lezárni, illetve nem tudjuk be- és kikapcsolni (a gomb érzésre nem kattan, olyan mint, ha be lenne ragadva); fényképezésnél a vaku bekapcsolt állapotban sem villan (nem összekeverendő azzal, ha a vaku nem villan automata állásban); videó megnézésénél nincs hang; kihangosításkor recsegve vagy egyáltalán nem hallanak minket a vonal túlvégen. Az iPhone 6 Plus bekapcsoló szalagkábelének cseréje 45-50 perc alatt szervizünkben megoldható.

A szerelés menete

Az iPhone 6 Plus bekapcsoló szalagkábelének cseréje az alsó Pentalobe-csavarok kicsavarása után a kijelző felhajtásával, majd a shield lecsavarását és az LCD-alaplaphoz csatlakozó szalagkábelek széthúzását követően a kijelző teljes eltávolításával veszi kezdetét. Ezek után az akkumulátor kivétele következik (először a csatlakozó shieldjét szedjük le itt is), majd a hátlapi kamera kiszerelése jön a sorban. További lépések: a felső antenna kivétele, a vibramotor eltávolítása és a SIM-kártya és tartójának kihúzása. Ezután jön az iPhone 6 Plus bekapcsoló szalagkábel cseréjének a legnehezebb része: ki kell vennünk az alaplapot. Ha ezzel teljesen megvagyunk, akkor nekiláthatunk kiszerelni és kicserélni az iPhone 6 Plus bekapcsoló-szalagkábelét.

Pro tipp

  • Sokan gondolják, hogy komolyabb hibája van a készüléküknek azért, mert fényképezésnél auto üzemmódban nem villan a vaku. Pedig az iPhone 6 Plus ebben az állásban a fényviszonyokhoz mérten villant (vagy nem), ez nem a bekapcsoló-szalagkábel hibája.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10