iPhone 6 Plus dock csatlakozó csere
14.990,- Ft

A Lightning technológiájú dock csatlakozója már az ötös iPhone széria óta jelen van minden azóta megjelent Apple termékben, ami jól mutatja, hogy hosszú távra tervezett vele a gyártó. Ez nem csak az iPhone 6 Plus tulajoknak jó hír, hanem mindenkinek, aki több Apple terméket használ, mert egy töltővel tölteni tud mindent.

A cserélendő iPhone 6 Plus dock csatlakozó

Az iPhone 6 Plus dock csatlakozó cseréjéhez a következők vezethetnek: olyan rossz minőségű töltők/kábelek használata, amik letörik a csatlakozóhoz tartozó pineket, szennyeződések (leggyakrabban zsebszösz) eltömítik, a nedvesség a csatlakozó belsejébe szivárog és ott zárlatot okoz. A 6 Plus Lightning dock csatlakozója és a hozzá tartozó szalagkábel érzékeny még a leejtésre/ütődésre: mechanikai behatások miatt a szalagkábel elszakadhat, megtörhet, maga a csatlakozó pedig eldeformálódhat. A dock csatlakozó szalagkábelének szakadásakor előfordulhat, hogy ugyancsak ezen a kábelen lévő perifériák nem funkcionálnak rendesen. Ezek a perifériák: fülhallgató jack, fő mikrofon. Az iPhone 6 Plus dock csatlakozó cseréje 25-30 perc alatt kivitelezhető, a javítás a helyszínen megvárható.

A szerelés menete

Az iPhone 6 Plus dock csatlakozójának szervizelése a biztonsági csavarok eltávolításával kezdődik el. Mivel a Touch ID szalagkábele nincs útban, a kijelző rögtön felpattintható, ami után fel lehet nyitni, és a shield lecsavarozása után szét lehet pattintani az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket. Ezután szétkapcsoljuk az akkumulátort (nem kell kivenni, csak szétkapcsolni), majd haladhatunk tovább a vibramotor lecsatlakoztatásával, ezután az antenna csatlakozóját húzzuk le az alaplapról. Ezután az alsó hangszórót vesszük ki a helyéről, így már nincs semmi útban ahhoz, hogy az iPhone 6 Plus Lighnting dock csatlakozóját kicserélhessük. De előbb még a dock shieldjét kell lecsavarozni, az antennát szétkapcsolni, majd kilenc csavart kicsavarni. Ezután egy melegítőpárnát helyezünk a hátlapra, ami azért kell, hogy a dock csatlakozót és a hozzá kapcsolódó szalagkábelt tartó ragasztó elengedjen annyira hogy el tudjuk őket választani a hátlaptól.

Pro tipp

  • Érdemes az iPhone 6 Plus dock csatlakozó csere előtt egy alapos tisztítást végezni, mert elképzelhető, hogy a csere megúszható egy egyszerű tisztítással is.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10