iPhone 6 Plus hangerőszabályzó szalagkábel
14.990,- Ft

Az iPhone 6 Plus hangerőszabályzó szalagkábele felelős azért, hogy a hangerőszabályzó-gombok rendeltetésszerűen működjenek; és azért, hogy a némítógomb elcsúsztatásával a készüléket néma vagy normál üzemmódba állíthassuk. Ha ezek közül valamelyik nem működik megfelelően, akkor elképzelhető, hogy az iPhone 6 Plus hangerőszabályzó-szalagkábelét ki kell cserélni.

A cserélendő iPhone 6 Plus hangerőszabályzó-szalagkábel

Az iPhone 6 Plus hangerőszabályzó szalagkábelét akkor szoktuk cserélni, ha a telefon nem reflektál a halkításra, hangosításra, és/vagy nem működik a némítógomb, ezáltal a készülék a gombbal nem némítható vagy nem állítható vissza normál üzemmódba. A hangerőszabályzó gombok mechanikája annyira tartós, hogy szinte sohasem romlanak el maguktól. Kivételes alkalom az, hogy ütődéstől a hátlap annyira eldeformálódik, hogy a gombok használhatatlanok, megszorulnak, megsérülnek. Ebben az esetben cseréljük őket külön a szalagkábeltől is. A némítógomb ugyancsak tartós konstrukció, ritkán fordul elő ugyan, de volt már rá példa, hogy letört a gomb. Ilyenkor a némítógomb magában cserélhető.

 

Az estek többségében ha a némítógomb és/vagy a hangerőgombok nem működnek, az iPhone 6 Plus hangerőszabályzó-szalagkábel sérülése/szakadása a probléma előidézője. A szalagkábel mechanikus behatás miatt sérül, így a funkciók, amiket ellátna, nem működnek tovább. Az iPhone 6 Plus hangerőszabályzó-szalagkábel cseréje 45-50 perc, a javítás szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

Az iPhone 6 Plus hangerőszabályzó szalagkábel cseréjéhez első körben a kijelzőt kell leválasztanunk a házról. Mindezt az alsó biztonsági csavarok eltávolítása után a kijelző felhajtásával, majd az LCD-alaplaphoz csatlakozó szalagkábelei szétcsatlakoztatásával tehetjük meg. A következő lépcsőfok az akkumulátor eltávolítása, amit az akksi csatlakozó shieldjének lecsavarozása indít, majd ha az erőforrás már házon kívül van, akkor nekiállhatunk  a felső antenna kivételének is. Ha ezzel megvagyunk, akkor már hozzáférhetővé válik az iPhone 6 Plus hangerőszabályzó szalagkábele. Ahhoz viszont, hogy ki is tudjuk cserélni, ki kell még csavarnunk három csavart, amivel a kábel a házhoz van rögzítve.

Pro tipp

  • Szerviznehézségi szint: 7/10