iPhone 6 Plus hátlap csere
39.990,- Ft

Fontos dizájnbeli változás a készülék esetében az is, hogy az új generáció hátlapi kamerája már nincs egy síkban a hátlappal, pár milliméterrel kilóg. Ha a készüléket lefektetjük billegni fog, mivel adott pontban a kamera lencséjére támaszkodik, ami viszont így valamelyest védi a hátlapot a karcolódástól.

A cserélendő iPhone 6 Plus hátlap

Az iPhone 6 Plus hátlap cseréje csakis abban az esetben szükséges, ha valami komolyabb erőhatás éri a telefont, ami miatt sérül a fémház. A hátlap típusokat tekintve az iPhone 6 Plus esetében is különbséget tehetünk szerelt és szereletlen hátlap között. A szerelt hátlap ára többszöröse a szereletlennek, mert tartalmazza az összes hátlaphoz rögzített alkatrészt is. A szereletlen hátlap esetében az ár alacsonyabb, mivel itt minden alkatrészt lekerül a sérült, cserélendő iPhone 6 Plus hátlapról, hogy aztán a szervizelés során egyenként rögzítsük őket az új hátlapon. Szervizünkben jelenleg csak szereletlen hátlapok cseréjével foglalkozunk, a munka időtartama kb. 60-70 perc.

A szerelés menete

Az iPhone 6 Plus hátlapjának cseréjéhez minden belső alkatrészt és gombot el kell távolítani a vázból. A szerelés első lépése természetesen ebben az esetben is a készülék kikapcsolásával és a dock csatlakozó melletti 2 biztonsági csavar eltávolításával kezdődik. Következő lépésként, egy speciális szerszámmal kettéválasztjuk a kijelzőt és az iPhone 6 Plus fémházat, így hozzáférhetővé válik a telefon belseje. Ezek után következik a szalagkábelek shieldjeinek kicsavarozása, az akkumulátor csatlakozó leválasztása, illetve a SIM kártya kivétele. A felső és az alsó szalagkábelek lecsatlakoztatása után az alaplapi panelt tartó csavarok és az akkumulátor eltávolítása van soron. Miután eltávolítottuk az alaplapot, szabadon hozzáférhetünk a hátlapi kamerához, illetve a bekapcsoló gombhoz. Ha ezeket kivettük, már csak a hangerőszabályozó gombok, az alsó hangszóró, a vibramotor, a dock csatlakozó és a hozzá tartozó szalagkábel eltávolítása van hátra. Amint ezekkel megvagyunk az iPhone 6 Plus hátlapja cserélhetővé válik, illetve megkezdhetjük az alkatrészek visszaszerelését az új hátlapra. Az összeszerelt készüléket - ahogy minden szervizmunkát követően - első használatkor természetesen teszteljük.

Pro tipp

  • A szereletlen iPhone 6 Plus hátlap árban még akkor is sokkal kedvezőbb a szereltnél, ha az összes alkatrészt is át kell építeni az új lapra. Ez különösen abban az esetben igaz, ha a legtöbb átcserélt alkatrész még mindig működőképes.
  • Az új hátlapon nem szerepel a készülék széria és IMEI száma, mivel az utángyártott iPhone 6 Plus hátlapokról nem lehet előre tudni, hogy melyik telefonra kerülnek később. Az telefon IMEI és széria száma továbbra is lekérdezhető marad az interneten keresztül.
  • Szerviz nehézségi szint: 9/10