iPhone 6 Plus home gomb csere
14.990,- Ft

Az iPhone 6 Plus home gombja - a 6-oshoz hasonlóan - szerelhetőségi szempontból sokat javult az előző generációs iPhone-okhoz képest. Az 5s szerelésénél rengeteg gondot okozott, hogy felnyitáskor a Touch ID szalagkábele megsérült, az iPhone 6 Plus-nál viszont véglegesen megoldották ezt a problémát azzal, hogy a Touch ID szalagkábele a kijelző fényelvezetője mögött (a fém hátlapjában) lett elvezetve, így a javítás szempontjából minimálisra csökkent annak az esélye, hogy a kijelző eltávolításakor ez a kábel elszakadjon.

A cserélendő iPhone 6 Plus home gomb

Az iPhone 6 Plus home gombja - hasonlóan minden iPhone modellhez - központi funkciót tölt be a készülék használatában, így ha ezzel történik bármilyen meghibásodás, azt minden tulajdonos azonnal érzékeli is. Az iPhone 6 Plus home gombjának új funkciója miatt - ha kétszer érünk hozzá, akkor felére csúszik össze a kép, hogy tudjuk egy kézzel használni a készüléket - különösen fontos, hogy jól működjön a  home gomb. A home gomb cseréjéhez a legtöbb esetben a Touch ID szalagkábelének elszakadása, illetve a gomb belsejébe szivárgó folyadék okozta zárlat vezet. Jó tudni, hogy minden készülékhez egyedi azonosítóként csatlakozik a Touch ID, így ha kik kell cserélni a home gombot, akkor az új már csak mint gomb fog funkcionálni, a Touch ID-hoz tartozó egyéb szolgáltatásokat (ujjlenyomat olvasás) nem veszi át a cserélt alkatrész. Az iPhone 6 Plus home gomb cseréje 15-20 perc alatt kivitelezhető.

A szerelés menete

Az iPhone 6 Plus home gomb cseréje az alsó biztonsági csavarok kicsavarása után a kijelző felnyitásával veszi kezdetét. Amint az LCD-t teljesen lecsatlakoztattuk (shield levétele, alaplaphoz csatlakozó kábelek szétkapcsolása) a hátlapról, megfordítva hozzá is férünk a Touch ID-hoz. Először a home gombot fixen tartó shield két csavarját távolítjuk el, majd óvatosan a hozzá tartozó szalagkábelt választjuk szét. Ha ezzel megvagyunk, akkor alulról figyelmesen megnyomva az iPhone 6 Plus home gombjának felső részét, felhajtjuk a gombot (nem teljesen). Az alsó részt már egy csipesszel választjuk el az LCD-től.

Pro tipp

  • Az iPhone 6 Plus home gombja bizonyos trükkökkel otthon ideiglenesen otthon is "javítható".
  • Szerviznehézségi szint: 7/10