iPhone 6 Plus kijelző csere
34.990,- Ft

Az iPhone 6 Plus - elődeihez képest - nagyobb mérete miatt sok esetben nehezebben fogható meg egy kézzel, ezért sokkal nagyobb az esélye annak, hogy kiesik a felhasználó kezéből. A specifikációkat tekintve az iPhone 6 Plus Retina HD-kijelzője 5,5 hüvelykes képátlóval, széles formátumú Multi-Touch IPS technológiával és LED-es háttérvilágítással rendelkezik, továbbá 1920x1080 képfelbontás és 401 ppi (képpontsűrűség) jellemzi.

A cserélendő iPhone 6 Plus kijelző

Egy blogbejegyzésünkben már bővebben írtunk arról a pletykáról, miszerint az iPhone 6-os széria már egy megerősített zafírkristály üveg kijelzővel érkezik, mára azonban kiderült, hogy az Apple maradt a Gorilla Glass megoldásnál. Ezért, sajnos ennél a készüléknél is gyakori probléma, hogy nagyerejű külső hatások következtében a iPhone 6 Plus kijelzője megrepedezik, felületén úgynevezett pókhálós törés jelentkezik, vagy még extrém esetekben üvegdarabok esnek ki belőle, ami veszélyes lehet a felhasználókra nézve is. Gyakori probléma továbbá, hogy a kijelző nagyobbra szabott mérete miatt, a készülék könnyebben meghajlik, elgörbül. Ilyen esetekben nem csak a kijelzőt, de az iPhone 6 Plus fémházát is cserélni kell.

Szervizelési szempontból az iPhone 6 Plus sem különbözik az előző szériától, hiszen a kijelző és az érintőlap ebben az esetben is egybe van építve, így ezek cseréje is csak együtt lehetséges. Az iPhone 6 Plus kijelzőjének cseréje 25-30 percet vesz igénybe, azaz azonnali javításnak minősül, ami így iPhone szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

Kezdőlépésként, ahogy minden javítás esetében, a készüléket kikapcsoljuk. Ez után kezdődik a tényleges szervizelés, azaz az iPhone 6 Plus kijelzőjének cseréje: a dock csatlakozó melletti két biztonsági csavart eltávolítjuk és egy célszerszám segítségével felnyitjuk az iPhone 6 Plus házát. További lépésként a kijelező szalagkábelét fixen tartó fém shield 5 csavarját is eltávolítjuk, így szabadon hozzáférhetünk a kijelző, az előlapikamera és a home gomb szalagkábeleihez, amiket szintén lecsatlakoztatunk. Utolsó lépésként kivesszük a home gombot, a beszédhangszórót és az előlapi kamerát így szabadon eltávolíthatóvá válik az iPhone 6 Plus kijelzője. A kijelzőcserét követően a készüléket összeszereljük és teszteljük.

Pro tipp

  • Legkönnyebben úgy védhetjük meg készülékünket a sérülésektől, ha minden esetben megfelelő iPhone 6 Plus tokban tartjuk.
  • Lehetőség szerint, kerüljük a kétes eredetű és túlzottan olcsó kijelzőket, mivel ezek minősége sok esetben nem megfelelő.
  • Szerviz nehézségi szint: 6/10