iPhone 6s javítás

iPhone 6s kijelző csere
iPhone 6s kijelző csere

Az iPhone 6s kijelzője leggyakrabban mechanikai behatás (leejtés, ütődés, benyomódás) miatt sérül meg. Az esetek döntő többségében csak az érintőüveg törik/repedezik meg az LCD kijelző azonban sérülés nélkül vészeli át a káreseményt. az iPhone 6s kijelzője és érintőüvege gyárilag egybe van építve, ezért hiába sérül meg csak az egyik, szervizünkben együtt cseréljük a két komponenst. Az iPhone 6s kijelző cseréje 25-30 percet vesz igénybe, a javítás szervizünkben megvárható.

iPhone 6s akkumulátor csere
iPhone 6s akkumulátor csere

Az iPhone 6s akkumulátor cseréje akkor esedékes, ha a készülék hálózati csatlakoztatás nélkül működésképtelen, vagy USB-n keresztül csak akkor kapcsol be, ha a számítógéppel összeköttetésben van. További akkumulátor problémára utal, ha a telefon csak 10-30% közöttö töltöttséget vesz fel, vagy a szokásosnál jóval gyorsabban merül. Az iPhone 6s akkumulátor cseréje kb. 10 percet vesz igénybe, a javítás szervizünkben megvárható.

iPhone 6s alaplap csere
iPhone 6s alaplap csere

Az iPhone 6s alaplapjának cseréjét abban az esetben kell elvégeznünk, ha a készüléked említett alkatrésze javíthatatlan, vagy gazdaságosan nem javítható. Mivel készletünk folyamatosan változik, így a szerelés előtt szükséges egyeztetni.

iPhone 6s hátlap csere
iPhone 6s hátlap csere

Az iPhone 6s hátlap cseréjének legtöbbször előforduló okai: mechanikus behatás miatt a hátlap megsérül, eldeformálódik, megreped vagy megkarcolódik. Sok ügyfelünk csak esztétikai szempontok miatt cseréltet hátlapot telefonján, de durvább sérülések esetén elképzelhető, hogy a hátlapra szerelt komponensek közül is sérül valamelyik. Az iPhone 6s hátlap cseréje hosszabb folyamat, kb 60-70 percet vesz igénybe.

iPhone 6s dock csatlakozó csere
iPhone 6s dock csatlakozó csere

Az iPhone 6s dock csatlakozó cseréjéhez vezető leggyakoribb okok: nedvesség miatt a látható rész elrozsdásodik, így a kábel és a dock csatlakozó közötti kapcsolat nem lehetséges; a csatlakozó zsebszösszel tömődik el, ebben az esetben elegendő lehet egy tisztítás is; mechanikus behatás miatt a csatlakozó eldeformálódik, így vagy csak egy bizonyos szögben, vagy egyáltalán nem tölt a telefon. Az iPhone 6s dock csatlakozó cseréje 25-30 perces folyamat, a javítás szervizünkben megvárható.

iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel csere
iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel csere

A bekapcsoló szalagkábelhez a bekapcsoló gombon kívül a vaku, illetve a felső mikrofon is csatlakozik. Így nem csak a bekapcsoló gomb meghibásodása utalhat az alkatrész hibájára, hanem az ahhoz tartozó alkatrészek nem megfelelő működése is.

iPhone 6s beszédhangszóró csere
iPhone 6s beszédhangszóró csere

Ha telefonálás közben recsegve, esetleg egyáltalán nem hallod a beszélgetőpartnered, de a szolgáltató által közvetített jel elég erős a megfelelő telefonáláshoz, akkor a telefon beszédhangszórójának a meghibásodására kell gyanakodnod.

iPhone 6s csengőhangszóró csere
iPhone 6s csengőhangszóró csere

A multimédia tartalmak megszólaltatásáról az iPhone 6s csengőhangszórója gondoskodik. A beszédhangszóró és csengőhangszóró közötti különbség az, hogy ameddig az előbbit akkor hallod, amikor telefonon beszélsz valakivel és nincs kihangosítva a telefon, az utóbbit akkor, amikor kihangosítva van a készülék, esetleg videót és zenéket játszik le. Amikor a készülék a multimédia tartalmaknál, hívások jelzésénél néma marad, akkor a csengőhangszórót érinti a probléma.

iPhone 6s előlapi kamera csere
iPhone 6s előlapi kamera csere

Az előlapi kamera meghibásodását nem nehéz észrevenni. A problémára utalhat, ha az elkészített szelfik sötétebb foltokkal borítottak, életlenek, esetleg homályosak. A probléma lehet szoftveres, esetleg hardveres jellegű. Az előbbit egy egyszerű újra szoftverezéssel megoldhatjuk, az utóbbi esetén egy alapos tisztítás, illetve a kamera cseréje jelentheti a megoldást.

iPhone 6s hangerő szabályzó szalagkábel csere
iPhone 6s hangerő szabályzó szalagkábel csere

Ha a telefonodon hiába nyomod a hangerőgombokat, mert azok egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehézkesen reagálnak, esetleg a némító gomb sem reagál, akkor az iPhone 6s hangerő szabályozó szalagkábele hibásodott meg. Szervizünkben terheltségtől függően, 40 – 50 perc a cseréje.

Ultrahangos tisztítás
Ultrahangos tisztítás

Az egyik legalapvetőbb tévedés a telefontulajok oldaláról, hogy a telefon csak akkor produkálhat beázás következtében jelentkező problémákat, ha ténylegesen a telefont megúsztatta valahol. Ez azonban sajnos nincs így, ugyanis előfordulhat, hogy a telefon nem esett konkrétan vízbe mégis annak jeleit mutatja.

iPhone 6s hátlapi kamera csere
iPhone 6s hátlapi kamera csere

Az Apple méltán büszke lehet telefonjai kameráira, hiszen minőségi alkatrészek, amelyekkel remek képeket készíthetünk. Amennyiben problémát érzékelsz a kamerájával kapcsolatban, azaz a készített képeid zajosak, homályosak, esetleg foltokkal borítottak, érdemes elhoznod szervizünkbe, ahol kivizsgáljuk és orvosoljuk a problémát.