iPhone 6s kijelző csere
29.990,- Ft

Az iPhone 6s külső design-ja semmit sem változott az elődmodell képest, méretében is csak egészen minimálisan az eltérés, amit a felhasználók észre sem vesznek. A kijelző anyaga már nem Gorilla Glass, hanem Ion-X technológiával készül, ami ugyan még zafírkristály, de strapabíróbbnak mondja a gyártó.

Az iPhone 6s kijelző technikai specifikációja egy az egyben ugyanaz, mint az elődé, 4,7 hüvelykes képátlóval, Multi-Touch IPS technológiával, 1334 x 750 képpontos felbontással és 326 ppi képpontsűrűséggel rendelkezik.

A cserélendő iPhone 6s kijelző

A kijelzőhöz kapcsolódik egy forradalmian új technika is, amit az Apple 3D Touch-nak nevez. Ez lényegében olyan, mint egy “jobb klikk” funkció az iOS-en belül, tehát például mostantól fogva nem kell megnyitnunk alkalmazásokat, elég csak erősen rájuk nyomnunk ahhoz, hogy egyes funkciókat érjünk el. A 3D Touch méri a távolságot a kijelző üvege és a kijelző háttérvilágítása között és ennek megfelelően ad visszajelzést az új vibramotornak ahhoz, hogy a rezgés hossza és ereje milyen legyen.

Mivel az Apple erősített a telefon házán is, így valószínűleg az elhajlásból származó iPhone 6s kijelző törések száma csökkeni fog az elődmodellhez képest

Ugyanakkor érdemes tudni, hogy hiába az új masszívabb ház és üveg, a készülék méretéből adódóan még mindig a kijelző a 6s legsérülékenyebb pontja.

Szerelhetőségi szempontból az iPhone 6s kijelzője ugyanolyan, mint az négyes generáció óta minden Apple okostelefon: hiába törik külön az érintőüveg vagy az LCD, csak egyben lehet cserélni a két komponenst. Öröm az ürümben, hogy az iPhone 6s kijelző cseréje is egy azonnali folyamat szervizünkben, kb. 20-25 perc alatt elvégezzük a cserét.

A szerelés menete

A kikapcsolt iPhone 6s kijelző cseréjét az alasó két biztonsági csavar eltávolításával kezdjük, ezek után alulról óvatosan felhajtjuk a képernyőt. A következő fázisban kiszedjük az LCD szalagkábelt fixen tartó fém házat és a home gomb vázát, majd a home gombot, a beszédhangszórót és az előlapi kamerát rögzítő elemet távolítjuk el. Ezek után a kijelző keretét szereljük le az LCD hátlapjáról majd eltávolítjuk az iPhone 6s kijelzőhöz tartozó szalagkábelt is.

Pro tipp

  • Rengetegszer elmondtuk, de sokan csak a saját kárukon tanulják meg, hogy az iPhone 6s kijelzőjének leghatásosabb védelmét egy erre megfelelő iPhone 6s tok látja el a legjobban.
  • Óvakodjunk a távol keleti első szériás kijelzőktől, mert hiába olcsóak, a minőségük kritikán aluli.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10