iPhone 6s akkumulátor csere
13.990,- Ft

Az iPhone 6s  kijelző és külső paraméterei nem változtak, az éppen aktuális lithium-ion akkumulátor teljesítménye pedig a következőképp alakul: 14 órás beszélgetés idő, 11 órás internetezési lehetőség Wi-Fi hálózaton, 11 HD videó és 50 óra zene lejátszás, 10 napos készenléti idő. Természetesen a fenti adatokat mint mindig, most is kezeljük fenntartásokkal.

A cserélendő iPhone 6s akkumulátor

Az iPhone 6s új processzora és a 2GB RAM-os teljesítmény növekedés, valamint a 4k felbontásban rögzítő kamera talán az eddigi legnagyobb kihívás elé állította az akkumulátort. Természetesen az Apple mindenhol próbálja csökkenteni az erőforrás kihasználtságát, éppen ezért építették be az új M9-es processzort, ami hatására a mozgásérzékelő szenzor folyamatosan működik a háttérben, s mégsem használ extrém mennyiségű energiát.

Az iPhone 6s akkumulátor cseréjének leggyakrabban előforduló okai: ha a telefon csak hálózati adapterről vagy az USB-ről tölt, ezek eltávolítása kikapcsol; az iPhone 6s csak 10-30% közötti töltést vesz fel, véletlenszerűen kikapcsolgat; a készülék extrém gyorsan merül.

Ezekre a problémákra lehetséges, hogy egy szoftverfrissítés megoldást jelenthet, ha viszont úgy nem áll helyre a készülék akkor csak az iPhone 6 akkumulátor cseréje jelent megoldás. A csere időtartama 10 perc, szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

Szervizes szempontból az iPhone 6s akkumulátora könnyen hozzáférhető, így cseréje hasonlóan egyszerű művelet, mint az elődmodellé. Persze ez nem azt jelenti, hogy az akkumulátor eltávolításához nem kellenek speciális eszközök, például rögtön alsó két biztonsági csavar kicsavarásához különleges csavarhúzó szükséges.

A csavarok eltávolítása után a kijelző felhajtása, majd eltávolítása van soron, majd el kell távolítanunk az akkumulátor fém csatlakozó konzolját is. Ezután kezdhetjük az iPhone 6s akkumulátorának kiszerelését, az öntapadó lap lassú és szakszerű eltávolításával.

Pro tipp

  • Rengeteg hasznos leírás létezik a különböző verziószámú iOS szoftverek optimális beállítására, érdemes utána olvasni annak érdekében, hogy a saját iPhone 6s akkumulátorunk minél lassabban merüljön le.
  • Óvakodjunk az olcsó, megbízhatatlan forrásból származó 6s akkumulátoroktól, mert az ár általában egyenes arányban áll a minőséggel.
  • Ha töltéssel kapcsolatos problémákat tapasztalsz, gyanakodatsz a Lightning töltőkábel meghibásodására is. Vizsgáld meg, nem szakadt-e meg a kábel, nem lett-e kontaktos. Ha igen, nincs okod az aggodalomra, üzletünkben töltőkábelek széles választékát kínáljuk.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10