iPhone 6s alaplap csere
60.000,- Ft

A cserélendő iPhone 6s alaplap

Miből tudhatod, hogy a készülékednek alaplap cserére van szüksége? Sajnos erre nincs konkrét válasz, sőt ez otthon ritkán ismerhető csak fel. Ennek ellenére szakértői blogunkban összegyűjtöttük az alaplappal kapcsolatos meghibásodásokat, annak végigolvasása egy jó kiindulása alapot jelent.

Természetesen szélsőséges esetek előfordulnak, amikor egyértelműen szükséges a csere, ha a készülékedre ráléptél, meghajlott a hátlapja, akkor minden bizonnyal az iPhone 6s hátlap cseréje mellett, az alaplapét is el kell végeznünk. Mivel összeépített alkatrészekről beszélünk, ez általánosnak mondható.

Szervizünkben csak gyári és csak független alkatrészekkel foglalkozunk, azaz beépítésük során új IMEI számot kap a készülék. Tudnod kell, hogy minden esetben szükséges az alaplap mellet a Touch ID-t is cserélnünk, mivel csak együtt működnek az említett alkatrészek. Éppen ezért szükséges az egyeztetés, az alaplapra épített belső memória méretéről, illetve a készüléked színéről.

  • Az aktuálisan elérhető alaplapokról kérjük, a kapcsolat felvételi űrlapon érdeklődj.
  • A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

Az iPhone 6s alaplap csere menete

Az alaplapi meghibásodások nem csak felhasználó szemmel mérve kényelmetlenek, szerviztechnikus kollégáinknak sem a kedvenc munkafolyamata. Ennek ellenére tapasztalt kollégáink az üzletünkben felépített gépparknak köszönhetően kockázatmentesen elvégzik a cserét.

Az alaplap cseréjéhez leválasztjuk a kijelzőt a peremről. Fűtőpadon egy adott hőmérsékletig hevítjük a készüléket, ami után a kijelzője biztonságosan eltávolítható. Tapasztalatlan szervizekben nem figyelnek az apróbb részletekre, nem mindig tudják pontosan a szalagkábelek elhelyezkedését, gyakran elvágják őket. Amennyire sérülékeny alkatrészek, olyannyira lehetetlen őket pótolni. Ilyenkor újabb kijelzőt kell vásárolni a telefonra, ami további 40.000 forintos kiadást jelent.

Az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk, majd a további shieldek, szalagkábelek és az alkatrész hozzáféréséhez gátló perifériák is kikerülnek a készülékből. Az új alaplappal szereljük össze a készüléket, majd leteszteljük.

Pro tipp

  • Kollégáink vissza tudják tölteni az adatokat a készülékre, amennyiben készítettek előtte iCloud mentést. Ez azonban ritka eset, hiszen a telefonok általában már használhatatlanul érkeznek hozzánk, ezért javasoljuk, készíts biztonsági mentést.
  • Válogass türelmesen a szervizek közül, és csak olyannak add szerelésre a telefonod, akiben 100%-osan megbízol. Hatványozottan igaz ez az alaplap cserére.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10