iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel csere
18.990,- Ft

A cserélendő iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel

A probléma jele lehet, ha a bekapcsoló gomb egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehézkesen érzékel, de utalhat rá az is, ha olyan érzetet kelt, mintha beragadna. Amennyiben a kamera programjában bekapcsoltuk a vaku funkciót, de fényképezés közben mégsem villanna fel, illetve, ha a telefon különböző média fájlok lejátszása, vagy kihangosított telefonbeszélgetés közben recsegő hangot ad ki, vagy egyáltalán nem is szól, akkor is a bekapcsoló szalagkábel hibájára gyanakodhatunk.

A szalagkábel cseréjének munkafolyamata szervizünkben 45 percet vesz igénybe, amit egy forró kávé mellett figyelemmel kísérhető.

Az iPhone 6s bekapcsoló szalagkábel csere menete

A bekapcsoló szalagkábel cseréjének a menete a készülék kikapcsolásával kezdődik. Ezután eltávolítjuk a telefon kijelzőjét, majd hozzáférhetünk az akkumulátor csatlakozót rögzítő fémlemezhez, melynek csavarjait szintén eltávolítjuk. Így válik szabaddá az alaplap, majd akkumulátor és előlapi kamera. Ezek kiemelése után tudjuk a régi szalagkábelt eltávolítani és újat helyezni a helyére.

Pro tipp

  • Nem szabad egyből a legrosszabbra gondolni, ha a vaku nem működik megfelelően. Ilyenkor nézzük meg a kamera applikációban, hogy be van-e kapcsolva. Az iPhone érzékelheti, erős fényviszonyok mellett, hogy nincs szükség egyéb fényforrásra, így automatikusan nem használja.
  • Könnyedén előfordulhat, hogy a telefon hangszórója nem a bekapcsoló szalagkábel meghibásodása következtében nem szól, hanem magával az alkatrésszel van probléma.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10