iPhone 6s dock csatlakozó csere
12.990,- Ft

Ahogy az elődmodelleknél már megszokhattuk, az iPhone 6s is Lightning technolójiával rendelkező dock csatlakozóval van felszerelve. A dock csatlakozó a 6s formavilágához is tökéletesen igazodik, funkcióját tekintve pedig tökéletesen működik továbbra is. Azért is jó, hogy a dock csatlakozó változatlan, mert így az összes hatoshoz használt eszközünkkel az új modell továbbra is kompatiblis.

A cserélendő iPhone 6s dock csatlakozó

Az iPhone 6s dock csatlakozója mechanikusan szinte sosem romlik el, a legnagyobb veszélyt továbbra is a készüléktulajdonos, és a felhasználási mód jelenti rá. A készüléktulajdonos felelősségéből történő leggyakoribb meghibásodások: rossz minőségű töltőt használ, ami letöri a pineket ; leejtés következtében a csatlakozó eldeformálódik, így a készülék nem tölt ; ugyancsak mechanikai behatás miatt az iPhone 6s dock csatlakozó szalagkábele elszakad ; a zsebben hordás miatt zsebszösszel tömődik a csatlakozó.

Felhasználási módból történő dock csatlakozó sérülések: nedvesség szivárog a csatlakozóba, így a felülete korrodálódik ; a nedvesség tovább szivárog a készülék belsejébe, nagyobb károkat okozva az alaplapon és a többi komponensen.

Az iPhone 6s dock csatlakozó flex kábelén van még a fülhallgató jack csatlakozója és a fő mikrofon is (beszélgetés és hangfelvételhez használjuk), így ha a fülhallgató nem működik vagy az iPhone 6s nem vesz fel hangot, akkor is érdemes a dock csatlakozó szalagkábelt ellenőrizni.

Az iPhone 6s dock csatlakozójának és szalagkábelének cseréje 25-30 perces folyamat, a csere szervizünkben azonnali, a helyszínen végignézhető.

A szerelés menete

Az iPhone 6s dock csatlakozó cseréje a készülék kijelzőjének eltávolításával kezdődik, ami a kijelző dock csatlakozó felőli kinyitását, majd teljes levételét jelenti.

Amint a kijelző nincs útban, az akkumulátor csatlakozó levétele következik, majd az alsó hangszórót kell kivenni a házból, ahhoz, hogy hozzá férjünk az iPhone 6s dock csatlakozó szalagkábeléhez, amit így ki is tudunk szerelni. Mivel a több periféria is a kábelhez csatlakozik, óvatosan és precízen kell kiemelnünk a beragasztott részeket az iPhone házából.

Pro Tipp

  • Az iPhone 6s dock csatlakozó szalagkábelének is léteznek olcsóbb változatai, ezeket nem érdemes beszerelni, mert könnyen szakadhat.
  • Ha a telefonod nem tölt, ne gondolj először a legrosszabbra. Lehet, hogy nem a készülék hibás, csak a Lightning kábel kontaktos. Próbáld ki egy másikkal, ha azzal tölt, akkor megoldódott a probléma. Az üzletünkben számos kábel közül válogathatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10