iPhone 6s hátlap csere
29.990,- Ft

Az iPhone 6s hátlapjának legnagyobb újítása, hogy az elődmodellhez képest megjelent a rózsa arany (Rose Gold) szín is a kínálatban. Küllemét, anyagát és méretét tekintve a 6s hátlapja nem sokban változott, érdmes megemlíteni ugyanakkor, hogy az Apple a telefon vázát megerősítette, így a hátlap is kevésbé könnyen hajlik majd. A hátlapi kamera ennél a modellnél sincs egy síkban a készülék hátlapjával, ami ugyanúgy jótékonyan hat karcok ellen, mert a készülék a kamerán támaszkodik, amikor le van téve.

A cserélendő iPhone 6s hátlap

Az iPhone 6s hátlap cseréjét a legtöbb esetben a következő okok miatt kérik ügyfeleink: mechanikus behatás (leejtés, ütődés) miatt a hátlap karcos, benyomódott, betört, így esztétikailag kifogásolható, ami zavarja a készülék tulajdonosát és csökkenti a telefon értékét például eladáskor.

A második leggyakoribb ok, hogy az iPhone 6s hátlapja olyan mértékű sérülést szenved, ami a a hátlapra szerelt komponensek alapvető működését befolyásolja. Ekkor már nem az esztétika, hanem a használhatóság a fő szempont, és nincs is más megoldás mint a hátlap cseréje. Erre az esetre érdemes felkészülni, egy megbízható tok vásárlásával, amely hosszútávon komolyabb költségektől óvhat meg.

Ugyan a hátlap pontos anyagösszetevője titkos, de azt tudni lehet, hogy a 6s-nél 7000-es alumínium ötvözetet használt az Apple, ami a gyár állítása szerint kevésbé hajlékony, mint az elődmodellé.

Az iPhone 6s kétfajta cserehátlappal rendelkezik: az egyik a szerelt hátlap, ami annyit jelent, hogy ez a konstrukció tartalmazza a hátlaphoz rögzített összes alkatrészt, így ezek egy az egyben cserélődnek. A másik a szereletlen hátlap, itt az alkatrészeket a régi hátlapból kiszereljük, és az újra áttesszük.

Szervizünkben jelenleg szereletlen iPhone 6s hátlapokkal dolgozunk, így a csere hosszabb ideig tart, de ügyfeleinknek anyagilag kedvezőbb ez a megoldás.

A szerelés menete

A szereletlen iPhone 6s hátlap cseréjekor a telefont teljesen "ki kell pakolni" ami annyit tesz, hogy az összes hátlaphoz csatlakoztatott alkatrészt el kell távolítani. A művelet hosszadalmas, és nagyfokú tapasztalatot igényel.

Az alsó csavarok után a kijelző eltávolítása következik, majd az akkumulátor csatlakozó és a SIM tálca van soron. Ezek után jön az egyik legnehezebb fázis, az alaplap teljes kiszerelése, majd ha ezzel megvagyunk, akkor a bekapcsoló szalagkábel és maga az akkumulátor kiszedése következik.

Ezután az előlapi kamera, a vaku, a felső szalagkábel, a hátlapi kamera és a bekapcsoló gomb kiszerelés eltávolítása van soron, és ha mindezekkel megvagyunk, akkor hátra van még a hangerőszabályzó gombok, az alsó hangszóró, a vibramotor, a dock csatlakozó és a hozzá tartozó szalagkábel, a fülhallgató szalagkábel a mikrofon és a SIM kártya tálca kiszerelése.

Ha mindennel megvagyunk, akkor a teljesen üres új iPhone 6s hátlapra elkezdhetjük felszerelni az fentebb felsorolt alkatrészeket.

Pro tipp

  • A szereletlen hátlap árban kedvezőbb, annak ellenére, hogy tovább tart a csere.
  • A kicserélt hátlapon nem szerepel a készülék IMEI és Serial száma, ezeket szükség esetén online le lehet kérdezni.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10