iPhone 6s hátlapi kamera csere
16.990,- Ft

A cserélendő iPhone 6s hátlapi kamera

Számos dolog lehet a probléma forrása. Az első, és legkézenfekvőbb a kamera lencséjének porosodása, amelyet egy alapos tisztítással könnyen meg is oldhatunk. Ha a kamera szoftvere lassan tölt be, sokáig sötét képet mutat, akkor egy egyszerű újraszoftverezéssel is végét vehetjük a hibának. Azt sem felejthetjük el, hogy a nem hibás kamera működését is befolyásolhatja egy nem megfelelően működő alkatrész. Ebben az esetben az előlapi kamera hibája lehet rá hatással.

Ha ezek után sem lehet jó minőségű képeket készíteni a telefonnal, akkor a hátlapi kamera cseréje szükséges. Természetesen ezt is szervizünkben, terheltségtől függően, egy órán belül elvégezzük.

Az iPhone 6s hátlapi kamera csere menete

Különösen időigényes ennek az alkatrésznek a cseréje, hiszen a telefon hátlapjába van beleépítve. A munkafolyamat első része, a telefon áramtalanítása. Miután kikapcsoltuk a készüléket eltávolítjuk a bztonsági csavarokat, így a képernyőt el tudjuk választani a többi alkatrésztől. Ha ez megtörtént az alaplapi szalagkábelt lecsatlakoztatjuk, kiemeljük az akkumulátort, és a többi, még utunkban álló alkatrészt. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a folyamat komoly precizitást és odafigyelést igényel, így semmiképpen sem ajánljuk otthon elvégezni. Ráadásul egy kisebb hibával is súlyos problémákat okozhatunk a telefonunknak, amely nagyobb többletköltséggel is járhat, Amint kicseréltük az alkatrészt, összeszereljük a telefont, és leteszteljük, hogy megfelően működik-e.

Pro tipp

  • Amennyiben ilyen hibát érzékelsz, érdemes megbizonyosodnod róla, és kizárnod a lehetőséget, hogy porosodás okozza a problémát.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10