Ultrahangos tisztítás
9.990,- Ft

Mikor szükséges az ultrahangos tisztítás?

Nem régen írtunk egy cikket arról, hogy mit kell tenned, ha a telefonodat véletlenül komolyabb mennyiségű víz érte. A készülékbe jutó folyadék oxidációs hatására a telefon hardverei könnyen károsodhatnak, így legrosszabb esetben az alaplap is meghibásodhat, ami komoly anyagi veszteségeket von maga után.

Létezhet olyan eset, amikor már csak az kiváltja a beázás jeleit, ha tusolás közben a telefont a fürdőszobában tartjuk és a magas páratartalomnak köszönhetően a készülék meghibásodik. De miért jelent akkora problémát a készülékre egy, akár elhanyagolható mennyiségű víz jelenléte?
A bejutott víz vezetőként működik a készüléken belül, így amelyik alkatrészhez hozzákerülnek, abban kárt is tesznek. Éppen ezért tanácsos azonnal kikapcsolni a készüléket, amint a beázás jeleit tapasztaljuk.

Az ultrahangos tisztítás menete

Legelső művelet az akkumulátor eltávolítása, majd ezután az teljes eszközt darabjaira kell bontani. Szétszerelés közben figyelnünk kell arra, hogy a lehető legkevesebb víz érje az alaplapot, hiszen az az alkatrész a legérzékenyebb az oxidációra.

Ezt követően az ultrahangos tisztító segítségével takarítjuk meg az adatlapon ragadt oxidréteget. A nagy frekvenciájú hanghullámok, amelyek 20-400 kHz-esek is lehetnek, képesek az oxidréteg legalaposabb letisztítására is. A hang rezgéseinek köszönhetően, a folyadékból gáz halmazállapotú anyag alakul, ami buborékot képez az alkatrész felületén, ezáltal tudja eltávolítani a problémát okozó réteget.

A többi alkatrészről sem szabad elfelejtkeznünk, így, ha az alaplappal végeztünk, PCC tisztítás alá vetjük őket is, majd összeszereljük a már tiszta készüléket. Majd letesztelünk minden funkciót rajta, és ha minden megfelelően működik, akkor elvégezettnek tekintjük az ultrahangos tisztítást.