iPhone 6s Plus akkumulátor csere
13.990,- Ft

Az iPhone 6s Plus akkumulátora technikai specifikációt tekintve egy az egyben ugyanaz, mint az elődmodellé. A gyártó 24 órás folyamatos beszélgetési időt, 12 órás egyhuzamban értendő internethasználatot, 14 órás videó és 80 órás audió lejátszást, valamit 16 napos készenléti időt ígér.

iPhone 6 Plus akkumulátor csere

Az iPhone 6s Plus teljesítménye túl is szárnyalja az elődmodellét, ezért kijelzője  és az energiaigénye miatt, az Apple megmaradt 2915 mAh-s lítium-ion akkumulátornál.

Ugyanakkor érdemes elmondani, hogy az akksi leterheltségét csökkentő megoldások sora került az új készülékbe mind szoftveres, mind hardveres oldalról. A megoldások közül érdemes kettőt kiemelni: szofteveres oldalon az iOS 9-ben debütáló "energiatakarékos mód" kiemelkedő, amely bekapcsolásával a készülék képes 20-30%-os töltöttséget megspórolni.

Hardveres oldalról az M9-es koprocesszor segít be az iPhone 6s Plus akkumulátorának, mert ennek hatására a mozgásérzékelő szenzor folyamatosan működik a háttérben, ennek ellenére mégsem használ extrém mennyiségű energiát.

A szerelés menete

Az iPhone 6s Plus akkumulátor cseréje szervizes szempontból a viszonylag egyszerűbb javítások közé tartozik, ugyanakkor ez a folyamat is szaktudást és speciális szerszámokat  igényel.

A készülék kikapcsolása után a dock csatlakozó melletti Pentalobe csavarok eltávolításával indul a folyamat, majd a kijelzőt választjuk le a házról. A kijelző kiszerelése után hozzáférhető lesz a szalagkábeleket rögzítő fém shield és az akkumulátor csatlakozó konzolja is.

Amint ezeket eltávolítottuk és a ragasztást is sikerült kiszednünk, már semmilyen akadálya nincs az iPhone 6 Plus akkumulátor cseréjének.

Pro tipp

  • Attól függően, hogy az iOS melyik verziószámát használjuk, rengeteg hasznos tanács áll rendelkezésre ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabbra állítsuk a készülékünket, és az iPhone 6s Plus akkumulátora ne merüljön gyorsan.
  • Ahogy a kijelzőnél, úgy az akkumulátornál is érdemes tartózkodni a túl olcsó alkatrészektől, mert minőségben közel sem hozzák az elvárt szintet
  • Szerviznehézségi szint: 4/10