iPhone 6s Plus dock csatlakozó csere
14.990,- Ft

Az iPhone 6s Plus ugyanzt a Lightning technológiájú dock csatlakozót használja, ami már az ötös széria óta használ az Apple szinte minden készülékében. Ez a folytonosság a bizonyíték arra, hogy a gyártónak bevált a fejlesztés, és a szabványok miatt továbbra is hosszú távon ezzel a technológiával számolna. Ez azért jó hír, mert aki több Apple terméket használ - nem csak iPhone 6s Plus-t - mind egy töltővel tudja tölteni és szinkronizálni a kütyüit.

A cserélendő iPhone 6s Plus dock csatlakozó

Az iPhone 6s Plus dock csatlakozó cseréjéhez az előző oldalakon felsoroltakon kívül a következő okok vezethetnek: a tulajdonos olyan ellenőrizetlen távol keleti forrásból származó töltőkábelt és fali töltőt használ, ami vagy zárlatossá teszi a csatlakozót, vagy letöri a hozzá tartozó fogakat (pin). Üzletünkben megfelelő minőségű tőltőkábeleket árulunk, hogy ilyen probléma biztosan ne érje a készüléket.

Ugyancsak cseréhez vezet, ha a csatlakozóba szivárgó folyadék tovább szivárok a készülék belsejébe, és nem ott oxidációba lép a dockon kívül több más alkatrésszel is. Jellemzően ez vízkáros iPhone 6s Plus-oknál szokott előforulni.

A nagyobb ütődések következtében a dock csatlakozó szalagkábelén is szakadás történhet, emiatt több más ehhez a flex kábelhez tartozó periféria is elveszti működését. Amennyiben a fülhallgató jack vagy a fő mikrofon nem funkcionál, érdemes egy pillantást vetni a dock csatlakozó szalagkábelére.

Szerencsés esetben az iPhone 6s Plus dock csatlakozója pusztán azért nem működik megfelelően, mert zsebszösz vagy bármilyen szennyeződés eltömítette. Ekkor egy alapos tisztítás is megoldás lehet, nem kell rögtön cserélni.

A szerelés menete

Az iPhone 6s Plus dock csatlakozó csere a Pentalobe csavarok eltávolításával kezdődik el. Mivel a Touch ID szalagkábele ebben a készülékben már nem zavaró helyen van, rögtön fel is tudjuk hajtani a kijelzőt, két shield lecsavarozása után el is távolítható.

Ezután szétkapcsoljuk az akkumulátort (nem szükséges kivenni), majd a vibramotor lecsatlakoztatásával és a középantenna alaplapról törénő lehúzása történik meg.

Amint ezekkel végeztünk, leszerelhetjük a vibramotort a hátlapról. Ezután az alsó hangszórókat kivétele történik meg, így már el tudjuk kezdeni az iPhone 6s Plus dock csatlakozó cseréjét. Még mielőtt ez megtennénk dock shieldjét is le kell csavarozni, szétkapcsolni az antennát szétkapcsolni, majd kilenc csavart kicsavarni, majd egy melegítőpárna hátlapra helyezésével meglazítjuk a dock csatlakozó szalagkábelét rögzítő ragasztást annyira, hogy leválasztható legyen a hátlapról.

Pro tipp

  • Érdemes az iPhone 6s Plus dock csatlakozó csere előtt megnézni, hogy nem csak szennyeződés miatt tömődött-e el, mert akkor egy tisztítással megúszhatjuk a folyamatot.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10