iPhone 6s Plus hátlap csere
39.990,- Ft

Az iPhone 6s Plus hátlapja az elődjéhez hasonlóan alumínium ötvözetből készül, ugyanakkor a gyártó lecserélte az ötvözetet és egy 7000-es fantázianevű anyagot használ. Ez az ötvözet sokkal strapabíróbb az elődjénél, így a készülék kevésbé hajlik meg. Design fronton egy új szín lépett a kínálatba: a hölgyek nagy örömére a 6s Plus kapható rózsa arany (Rose Gold) színben is.

A cserélendő iPhone 6s Plus hátlap

Az iPhone 6s Plus hátlap cseréje csakis abban az esetben kötelező, ha komolyabb mechanikus behatás éri a telefont és a fémházzal együtt sérülnek a hátlaphoz csatlakoztatott alkatrészek. Ilyen esetekben elképzelhető, hogy a készülék be sem kapcsol, vagy nem talál térerőt, ami az alapvető használatát lehetetleníti el.

Ügyfeleink nagy többsége azonban esztétikai okokból cseréltet hátlapot a 6s Plus-szán, vagy azért mert zavarja őket hogy a hátlap karcos, benyomódott, vagy azért mert szeretnék eladni a telefont és a sérült hátlap csökkenti a készülékük értékét. Javasoljuk, hogy érdemes beszerezni egy minőségi, megbízható tokot, amely azáltal, hogy megvédi a telefont az esetleges külső behatásoktól, későbbi komolyabb költségektől is megkíméli a készülék tulajdonsosát.

Az iPhone 6s Plus hátlapjánál is kétféle létezik: a szerelt és a szereletlen. Előbbi tartalmazza az összes hátlapra szerelt alkatrészt, ugyanakkor jóval drágább mint a szereletlen. A szereletlen hátlap üres, a cserélendőről kell átszerelni minden alkatrészt, viszont ez az olcsóbb megoldás. kiváltképp ha csak esztétikai okai vannak a cserének, a hozzá csavarozott komponensek hibátlanul működnek. Szervizünkben jelenleg csak szereletlen hátlapot cserélünk, melynek időtartalma kb. 60-70 perc.

A szerelés menete

A szereletlen iPhone 6s Plus hátlap cseréjéhez minden belső alkatrészt és gombot el kell távolítani a házból.  Kikapcsolás után a két Pentalobe biztonsági csavar eltávolítása a kezdő lépés. A következő szakaszban, a kijelző leválasztása történik az ide tartozó összes shield és szalagkábel kiszerelésével együtt.

Az ezt követő fázis a szalagkábelek shieldjeinek kicsavarozása, az akkumulátor csatlakozó leválasztása, illetve a SIM kártya kivétele, majd a felső és az alsó szalagkábeleket csatlakoztatjuk le utána pedig az alaplapi panel csavarjai és az erőforrás kiszedése a soros.

Amint sikerült kiszedni az alaplapot,  hozzáférhetővé válik az előlapi kamera, a vaku, a hátlapi kamera és a bekapcsoló gomb. Mindezek kivétele után a hangerőszabályzó gombok, az alsó hangszóró, a vibramotor, a dock csatlakozó és a hozzá tartozó szalagkábel, a fülhallgató szalagkábel és a mikrofon eltávolítása van hátra.  Mindezek után az utolsó fázisban az iPhone 6 Plus hátlapja kicserélhetővé válik

Pro tipp

  • A szereletlen iPhone 6s Plus hátlap még akkor is gazdaságosabb ügyfeleinknek, ha sokkal több időbe kerül kicserélni, mint a szereltet, mert így a kifogástalanul működő alkatrészeket át lehet szerelni.
  • A cserélt hátlapon nem látszik a készülék IMEI és Serial száma, de ezeket online le lehet kérdezni.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10