iPhone 6s Plus hátlapi kamera csere
21.990,- Ft

A cserélendő iPhone 6s Plus hátlapi kamera

A két esetből a könnyebben javítható az, amikor a kamera lencséje koszolódik. Ezt a problémát egy alapos tisztítással könnyedén megszüntethetjük. Amennyiben a kamera alkalmazása lassan kapcsol be, sokáig sötét képet mutat, lehet, hogy egy egyszerű szoftverfrissítés javíthat a problémán.

Hasonló hibákat generál, ha az előlapi kamera nem megfelelő működése befolyásolja a hátlapi kamera működését. Amennyiben kivizsgáltuk a problémát, és megbizonyosodtunk róla, hogy a hátlapi kamera ment tönkre, és szükséges annak cseréje, akkor a szervizünkben 30-40 percen belül elvégezzük a cserét.

Az iPhone 6s Plus hátlapi kamera csere menete

A telefon hátlapi kameráját nehéz megközelíteni. A telefont elölről nyitjuk fel, a kamera, pedig a hátoldalához van csatlakoztatva. Így kikapcsolt állapotban a készülék LCD kijelzőjét eltávolítjuk, majd kiszereljük a készülék legtöbb alkatrészét, többek között az alaplapi szalagkábelt, akkumulátort, hangerőszabályzó szalagkábelt. Miután hozzáférünk a kamerához, kiemeljük, és egy újat helyezünk be. A telefon összeszerelése után a teszt következik, amikor megbizonyosodunk róla, hogy minden hibát sikerült kiküszöbölni. Amennyiben a teszten átment a készülék, a szerviz eljárása a végéhez ért.

Pro Tipp

  • Érdemes megvizsgálni a kamera objektívét, hogy nem koszolódott-e meg.
  • A szerviz menete bonyolult folyamat, amely a telefon teljes szétszerelésével jár, így senkinek nem ajánljuk otthon belekezdeni a munkába.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10