iPhone 6s Plus kijelző csere
39.990,- Ft

Specifikációját tekintve az elődmodellhez képest szinte semmit sem változott, a jelenlegi képernyő is: 5,5 hüvelykes, Retina HD, 1920 x1080 képpontos felbontás mellett, 401 ppi képpontsűrűségű, Multi Touch IPS technológiájú. Anyaghasználatban ugyanakkor új irányba indult az Apple, az iPhone 6s Plus érintőüvege Ion-X üveget használtak, ami állításuk szerint sokkal strapabíróbb, mint a Gorilla Glass.

Újdonság v - az iPhone 6s Plus-al debütál - a 3D Touch technológia, ami nem más, mintha egy “jobb klikk” funkciója lenne az iOS-nek.  Mostantól fogva nem kell megnyitnunk a 3D Touch kompatibilis alkalmazásokat, elég csak erősen rájuk nyomnunk ahhoz, hogy egyes információkat vagy funkciókat érjünk el. A technológia pedig méri a nyomás erősségét (a távolságot  a kijelző üvege és a kijelző háttérvilágítása között) és ennek fényében különböző hosszúságban és erősségben mozgatja meg a szintén új Taptic Engine-t (vibramotor).

A cserélendő iPhone 6s Plus kijelző

Az iPhone 6s Plus kijelzőjétől az új Ion-X anyag miatt mindenki azt várja, hogy a saját készüléke sokkal kevésbé sérülékeny. Ugyan az irány dicsérete, de ez még mindig nem zafírkristály, és továbbra is egy 5,5 hüvelykes képernyőről beszélünk, ami legyen akármilyen anyagból is, bizony sérülékeny marad.

Természetesen a kijelző továbbra is leejtés és ütődés következtében sérül legtöbbször, jobb esetben a csak pókhálósra törik az érintőüveg, rosszabb esetben az érintő és az LCD is törik, esetlegesen darabok is kieshetnek belőle, ami balesetveszélyes is lehet. Szervizes szempontból teljesen mindegy, hogy ha csak az érintő vagy csak az LCD sérült, az alkatrészek gyári összeszereltsége miatt, minden esetben egyszerre cseréljük őket.

Az iPhone 6s Plus mérete miatt, mindenképp javasoljuk a készülék tokban tartását, aki viszont nem akarja tokba tenni a telefonját, az legalább egy kijelzővédő fóliát vagy üveget szerezzen be, ha nem akar sokat kijelzőre költeni.

A szerelés menete

A kikapcsolt iPhone 6s Plus kijelző cseréje a biztonsági csavarok kicsavarásával kezdődik, ezután egy speciális nyitó segítségével a dock csatlkaozó felől felnyitjuk a sérült kijelzőt.

A következő lépésben a kijelező szalagkábelének fémházát szedjük le, majd a home gomb shieldjét csavarozzuk ki. Ezután hozzáférhetővé válik az előlapi kamera, a home gomb és a hangszóró szalagkábelei, ezeket szét is kell csatlakoztatunk, majd kiszednünk.

Az utolsó fázisban eltávolítjuk a home gombot, amivel szabaddá válik az út az  iPhone 6s Plus kijelzőjének kiszereléséhez.

Pro tipp

  • Ha nem akarunk sokat költeni kijelző javításra, akkor mindenképpen használjunk iPhone 6s Plus tokot, vagy legalább fóliát a készülékünkön.
  • Kerüljük a kétes eredetű, olcsó és leellenőrizhetetlen forrásból származó kijelzőket, mert ezek minősége nem garantált.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10