Ultrahangos tisztítás
9.990,- Ft

Mikor szükséges az ultrahangos tisztítás?

A telefonba és egyéb elektronikai készülékekbe jutó kis mennyiségű folyadék is oxidációs folyamatot indíthat el. Aminek legrosszabb következménye akár az alaplap teljes meghibásodása is lehet, mondanunk sem kell, ez komoly anyagi veszteségekkel kár.

Korábban cikkünkben írtunk róla, hogy mi a teendő, ha a készülékünk beázott, érdemes átfutni, hiszen a későbbiekben ez sokat segíthet.

A telefonba bejutott víz könnyen beszökik a legapróbb helyekre is, és vezetőként lesz jelen, azaz, amelyik alkatrészt érinti, abban nagy valószínűséggel kárt is tesz.

Az ultrahangos tisztítás menete

Az ultrahangos tisztítás folyamata a készülék teljes szétszerelésével kezdődik. Muszáj minden egyes alkatrészt eltávolítanunk, hogy PPC tisztítást végezzünk el rajtuk. Az alaplapra kell a legjobban vigyázni, abban tehet legkönnyebben kárt, a bejutott folyadék.

Majd nagy frekvenciájú hanghullámokkal bombázzuk az alaplapot, ezek kb 20-400 kHz-esek is lehetnek, amelyeknek köszönhetően a folyadékból gáz halmazállapotú anyag alakul, ami buborékot képez, ezáltal el tudja távolítani a problémát okozó lerakódást.

Ha végeztünk a tisztítással, a készüléket összeszereljük, egy alapos tesztnek vetjük alá, ahol megbizonyosodunk róla, hogy minden megfelelően működik-e vele.