iPhone 7 akkumulátor csere
14.990,- Ft

A cserélendő iPhone 7 akkumulátor

Amennyiben azt vetted észre, hogy a készüléked üzemideje jelentősen lecsökkent, feltehetően annak akkumulátora hibásodott meg. Ez egy természetes jelenség, amennyiben a hiba 1,5-2 év folyamatos használatot követően jelentkezik. Megközelítőleg ennyi ugyanis egy okostelefon energiatelepének élettartama.

Az alkatrész meghibásodására utal továbbá, ha azt tapasztalod, hogy a készülék 10-30%-nál magasabb töltést nem képes felvenni - rosszabb esetben az iPhone egyáltalán nem tölthető - illetve, ha az eszköz kizárólag hálózati adapterre vagy számítógépre csatlakoztatva kapcsol be.

Az iPhone 7 akkumulátor csere 20-30 perces javítási folyamat, melyet az ügyféltérből magad is végigkövethetsz egy finom, forró kávé elfogyasztása közben - mely ital természetesen a szerviz ajándéka.

Az iPhone 7 akkumulátor csere menete

Először is kicsavarozzuk a készülék fémházát rögzítő biztonsági csavarokat - ebből 2 db található az iPhone alsó részén. Ezután a kijelzőt távolítjuk el, ügyelve arra, hogy a kijelzőt az alaplappal összekötő csatlakozókban, illetve a víz- és porállóságot segító ragasztócsíkban ne tegyünk kárt. Egy kellő tapasztalattal nem rendelkező számára a javítás koránt sem egyszerű fealdat. Ezért nem javasoljuk, hogy otthon magad próbálkozz meg annak elvégzésével, hiszen ezzel komolyabb sérüléseket okozhatsz az eszköz egyéb alkatrészeiben.

Újdonság a 6s-hez képest, hogy a megnövekedett rezgőmotort (Taptic Engine) is ki kell szerelnünk a készülékből, mielőtt elvégeznénk az iPhone 7 akkumulátor cserét. A javítást és az összeszerelést követően teszteljük az eszközt, hogy kizárjuk az esetlegesen a javítás során felmerülő hibajeleket.

Pro tipp

  • Érdemes kipróbálnod, hogy a töltőkábel és a hálózati adapter megfelelően működnek-e, hiszen ezen tartozékok hibája is okozhat töltési problémákat. Ha a kábelek hibásodtak meg, nincs okod csüggedni, nálunk minőségi darabokat találsz.
  • Előfordulhat, hogy az iPhone 7 akkumulátora felpúposodik, ilyen esetben azonnal szervizbe kell vinned a készüléket, hiszen a felpúposodott akkumulátor egyéb alkatrészeket is tönkretehet
  • Szerelésnehézségi szint: 5/10